Café
2021-09-17

Látta már a debreceni Titkos Levéltárat?

Megnyílik a Régi Városháza a látogatók előtt 2021. szeptember 18-án a Kulturális Örökség Napjai rendezvénysorozat részeként. Az érdeklődők egy kétórás sétát tehetnek az épületben, a program pedig 10:00-kor az Első Debreceni Tégla Tár bemutatásával kezdődik, amit még nem láthatott a közönség. A gyűjtemény ismertetésén Puskás István alpolgármester is részt vesz.

Látta már a debreceni városházán Kossuth Lajos szobáját és a Titkos Levéltárat, ahol 1849-ben a Szent Koronát őrizték? Netán a Tanácstermet, vagy a város Építészeti Archívumát? Kíváncsi a Szent Anna templom 18. századból fennmaradt szobortöredékeire, Petőfi Zoltán keresztelőmedencéjére? Tudja hol gyártottak Debrecenben téglákat? Ha nem, akkor szeretettel várja a Kulturális Örökség Napjai alkalmából „A debreceni városháza titkai” címmel meghirdetett séta.


A rendezvény regisztrációhoz kötött, és a létszám 25 főben maximalizált, amelyre a civisporta@gmail.com e-mail címen jelentkezhet 2021. szeptember 17. 13:00-ig.

Gyülekező 2021. szeptember 18-án 9:45-kor a Régi Városháza – Debrecen, Piac utca 20. szám –, árkádja alatt. A program az Első Debreceni Tégla Tár átadásával veszi kezdetét 10:00-tól. Kérik a résztvevők pontos megjelenését.

http://civisporta.hu

 

Ismét megrendezték a Katonadalok Fesztiválját

3D Control Systems

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek