Café
2020-12-27

Tizenkét novella

Az egykori debreceni újságíró, Döme Barbara e-bookkal köszöntötte olvasóit.

A Léleklakat tizenkét novellát, valamint tárcát gyűjt csokorba Döme Barbara tollából. A Hajónapló felelős szerkesztőjének legújabb novelláskötete, az Angyalt reggelire 2021 elején jelenik meg az Orpheusz kiadó gondozásában, de előtte még ezzel az e-bookkal szeretett volna kedveskedni olvasóinknak. 

Léleklakat című könyvben szereplő írások mind egy-egy emberi történetet rajzolnak meg, gyakran ironikus hangvételben, máskor inkább líraian. A történtek egyenként, lassan ízlelve is fogyaszthatók, de akár egy lélegzetre is elolvashatjuk őket

Döme Barbara 1973-ban született Debrecenben. A Hajónapló felelős szerkesztője. Író, újságíró, szerkesztő, Budapesten él. Az egri Eszterházy Károly Tanárképző Főiskolán, kommunikáció szakon tanult.  Diplomamunkáját szociológiából írta. Kreatív írást tanult a Magyar Írószövetség Íróiskolájában. Újságírói munkáját 2011-ben Magyar Toleranciadíjjal ismerték el. 2020-ban megkapta az Irodalmi Jelen prózadíját, valamint az Orpheusz kiadótól Az év legsikeresebb szerzője díjat. Több riportkötet szerzője. A Magyar Írószövetség és Magyar Újságírók Szövetségének tagja. Novelláskötetei: A nagymama, aki elfelejtett meghalni (2013), Nők a cekkerben (2019). Művei több antológiában szerepeltek, legutóbb 2019-ben a Magyar Napló által kiadott Év novelláiban jelent meg írása. Rövid prózáit számos irodalmi folyóiratban publikálja.

Jövőre minden eddiginél több pénz jut a családok támogatására

Élre ugrott a DEAC a Jégkorong Erste Ligában

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek