Café
2021-03-15

A nagybetűs ceremónia

Magyar idő szerint hétfő hajnalban tűzték műsorra a 63. Grammy-díjátadót

Az előshow műsorvezetője Trevor Noah volt. Elsőként Harry Styles lépett színpadra és a Watermelon Sugar című számát. adta elő. A brit közönségkedvencet a néhány órával korábban már díjazott Billie Eilish követte, aki everything i wanted című dalát énekelte el, méghozzá egy autó tetejéről. A fiatal tehetség után a Los Angeles-i csajbanda, a Haim, majd a texasi soul együttes, a Black Pumas zenélt.

A főbb kategóriák díjazottjai 

A legjobb új előadónak járó díjat Lizzo adta át, az elismerést pedig a slágert slágerre halmozó Megan Thee Stallion zsebelte be. A fiatal előadóművész Savage című zenéjének remix változata megnyerte a legjobb rap dal kategóriát is. 

A legjobb country album kategóriában JT Gray, a Station Inn tulajdonosa adta át a díjat a győztesnek, Miranda Lambertnek. 

A legjobb pop szóló előadás kategóriában Harry Styles és a Watermelon Sugar diadalmaskodott. Ez Styles legelső Grammy-díja. 

Legjobb rap/ének együttműködés kategóriában Anderson .Paak Lockdown című dala győzött. 

Beyoncé történelmet írt, hiszen a legjobb R&B előadás kategória megnyerésével – huszonnyolcadik győzelmével – ő lett a Grammy történetének legtöbbet díjazott női előadója. 

Az év albuma Taylor Swift Folklore című lemeze lett. Igazi csapatmunka áll az album mögött, hiszen a díjat öten vették át, és még csak nem is az énekesnő volt az első, aki szóhoz jutott. 

Az év felvétele kategória győztese  Billie Eilish lett, méghozzá az everything i wanted című dalával, így az ifjú tehetség végül két díjat is hazavihetett.

  •  

A napokban tárgyalnak a 25 év alattiak szja-mentességéről

A 48-as hősök örökösei ma egy láthatatlan ellenséggel küzdenek - írta ünnepi levelében Orbán Viktor

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek