Belföld
2023-02-25

Várható időjárás vasárnap éjfélig

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti.

  Időjárási helyzet Európában:
    ----------------------------
    Kontinensünk nagyobb részét ciklonok és frontjaik alakítják, emiatt a legtöbb helyen változékony, mozgalmas az időjárás, északon jellemzően havazik, míg délebbre inkább az eső a meghatározó csapadékforma, elsősorban az Alpokban hullik kiadós mennyiség. Északnyugat felől anticiklon terjeszkedik a szárazföld irányába, hidegebb, szárazabb levegő érkezik Közép-Európa fölé.
    A Kárpát-medence felett hidegfront vonul át, amely hullámvetés miatt a déli tájakat csak lassan hagyja el.

    Várható időjárás vasárnap éjfélig:
    ----------------------------------
    Éjjel dél felől újra beborul az ég, majd vasárnap az északnyugati, északi megyékben szakadozhat fel a felhőzet és süthet ki a nap, másutt jellemzően borult marad az idő. A frontális csapadékzóna estére a déli, délnyugati határvidékre szorul vissza, éjszaka és vasárnap elsősorban a déli és keleti megyéket érintheti, nyugat felé haladva az esőt egyre nagyobb eséllyel váltja havas eső, majd havazás. Vékony, olvadozó hóréteg inkább csak Baranyában és környékén lehet, vastagabb hótakaró pedig elsősorban a Mecsekben valószínű. Vasárnap napközben a középső tájakon záporok, hózáporok alakulhatnak ki. Éjszaka átmenetileg veszít erejéből a légmozgás. Vasárnap az északias szél újra több helyen megerősödik.
    A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +2 fok között alakul, csak az északi szélvédett völgyekben lehet ennél hidegebb. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 2 és 7 fok között valószínű.

A 120 éves Harley-Davidson® Budapesten ünnepel a nyáron - Airbourne, Danko Jones és sokan mások

Shell Beach

MTI

Szerző
Hasonló cikkek