Backstage
2024-02-01

Dokumentumfilm készül Ákosról - 228 millió forintos állami támogatásból

Az Ember maradj: Ákos című dokumentumfilm gyártását majdnem 229 millió forinttal támogatja az NFI – írta meg az MTI.

Az Ember maradj: Ákos című dokumentumfilm gyártását 228,515 millió forinttal támogatja az NFI. A Kriskó László forgatókönyvéből és rendezésében készül dokumentumfilm célja, hogy a színpadról és a képernyőkről ismert előadóművésszel együtt az embert is bemutassa, az álmodozót, a kreátort, akinek sorai, dalai még azoknak a lelkébe is beleégtek, akik kevésbé szeretik - olvasható a közleményben.

A portréfilm részben fikciós visszatekintés lesz, megjelenítve Ákos gyermekkorát, fiatalságát a rendszerváltás Magyarországán és első átütő sikereit is, de középpontjában a Kossuth-díjas előadóművész-dalszerző-költő szólókarrierje áll, amely minden mozzanatával azt mutatja, hogy Ákos egy rendkívül összetett személyiség - írják, hozzátéve, hogy a készülő dokumentumfilm fő vállalása, hogy magasságaival és mélységeivel együtt, kendőzetlen őszinteséggel mutasson be egy olyan életutat, mely példát adhat a ma felnővő generációknak. A tervek szerint 2025 tavaszán debütáló portréfilm producere Hábermann Jenő.

Hauber Zsolt és Kovács Ákos között valószínüleg újra elmérgesedett a kapcsolat, közel húsz évig nem beszéltek egymással, majd pár éve kibékültek, de Zsolt február második napjára időzített videója arra enged következtetni, hogy ismét törölték egymás számát a telefonjaikból. 

 

Kelemen Tímea

Az együttjátszás öröméért

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek