Backstage
2024-01-22

Hatvannégy éve született a rejtélyesen elhunyt Michael Hutchence

Michael Hutchence (1960. január 22. - 1997. november 22.) ausztrál énekes és dalszövegíró volt, aki leginkább az INXS nevű rockzenekar frontembereként vált ismertté. Hutchence a rockzenei színtér egyik kiemelkedő alakja volt az 1980-as és 1990-es években, és szuggesztív színpadi jelenléte, karizmatikus személyisége és karakteres hangja miatt tömegek rajongtak érte.

Hutchence 1960-ban született Sydney-ben, Ausztráliában. Az INXS-t 1977-ben alapította testvére, Andrew Hutchence, és a zenekar az évek során világszerte nagy sikereket ért el. Az INXS népszerűsége részben a Hutchence által írt és előadott dalszövegeknek, valamint a zenekar egyedi hangzásának köszönhető.

90 (880×542)

Sajnos, Hutchence élete tragikus véget ért 1997-ben, amikor holtan találták sydney-i Ritz-Carlton Hotel szobájában. Halála öngyilkosságként lett besorolva, de néhány részlet és körülmény körülötte még mindig tisztázatlanok és vitatottak. A halottkém jelentése szerint Hutchence öngyilkos lett, felakasztotta magát, de ebben a mai napig sokan kételkednek. Egy igazi szívtipró rocksztár volt minden porcikájával.

JÓ HANGJA MELLETT KARIZMÁJA IS VOLT, MICK JAGGERHEZ ÉS JIM MORRISONHOZ HASONLÍTOTTÁK, A NŐK PEDIG RAJONGTAK ÉRTE.

Az INXS és Michael Hutchence történetében a kilencvenes évek kihívásokat és változásokat hoztak magukkal. A zenekar az 1980-as években már jelentős sikereket ért el, de a kilencvenes években az érdeklődés egyre inkább összpontosult a zenekar frontemberére, Michael Hutchence-re és magánéletére. Ez nem csoda, hiszen botrányos kapcsolatai voltak olyan sztárokkal, mint Kylie Minogue énekes, vagy Helena Christensen szupermodell. A magánéleti botrányok egyre nagyobb médiafigyelmet kaptak és Hutchence vált a pletykalapok témájává, ami sokszor elterelte a figyelmet az INXS zenekarról. 

Michael Hutchence ESPECIAL por.jpg (1140×712)

A LEJTŐ - Michael és Yates végzetes kapcsolata

Michael Hutchence és Paula Yates kapcsolata az egyik legismertebb és egyben legvitatottabb sztárpárok közé tartozott. Paula Yates brit televíziós műsorvezető volt, aki korábban  Bob Geldof zenésszel házasodott össze. 

„Te voltál a kedvenc vendégem az összes közül. Jobban bírtalak, mint Willem Dafoe-t. És alig várom, hogy meghallhassam a legjobb dalaidat. Az összeset.” Ezzel zárta Paula Yates brit műsorvezető azt a tévéinterjút, amiben állítólag megismerte az INXS frontemberét, Michael Hutchence-t. A műsor koncepciója szerint a beszélgetés egy ágyban zajlott, és Yates elmondása szerint harminc perccel később már egy másik ágyban voltak. Így kezdődött az a kapcsolat, ami mindkettőjüket alaposan meggyötörte.

/methode/times/prod/web/bin/4eb69166-b8f1-11ed-a910-4c22c0e4056e.jpg (2476×1651)

Yates akkor már tíz éve Bob Geldof zenész, aktivista, Live Aid-alapító felesége és három lányuk anyja volt. A közvéleményt sokkolta, hogy fogta a lányokat, és Hutchence-hoz költözött. Bob Geldof akkoriban félisten státuszban volt Angliában, így a sajtó Bob mellé állította a közvéleményt, amit Michael nagyon rosszul viselt. Hutchence és Yates kapcsolata az 1990-es évek közepén kezdődött, és számos botrány és pletyka övezte ez pedig hatalmas médiafigyelmet kapott. Paula Yates és Bob Geldof házassága válással zárult, és Yates és Hutchence kapcsolata nyilvánosságra került. 

TELEMMGLPICT000213190056_trans_NvBQzQNjv4BqA4gPxjOZRqR-0Xrz2xmvfS11AS79cDGhRkqBB7B8jBA.jpeg (1279×799)

 A média folyamatosan követte és dokumentálta a páros életét, Michael sokszor verekedett a fotósokkal, ami korábban nem volt jellemző rá. Hutchence és Yates excentrikus életmódjukról, szórakoztató bulijaikról és látszólag különleges kapcsolatukról voltak ismertek. De Hutchence minden szempontból zátonyra futott: az INXS rossz döntéseket hozott, a későbbi lemezeik rosszul fogytak, és az együttes hamar eltűnt az első vonalból. 1991-ben még 74 ezer ember előtt játszottak a Wembley-ben, de két évvel később a Full Moon Dirty Hearts lemez után inkább kis klubokban koncerteztek, ami felért egy kereskedelmi öngyilkossággal. A zeneipari változások, az új stílusok is hozzájárultak ahhoz, hogy az INXS az 1990-es évek második felében kevésbé volt jelen a mainstream zenei színtéren. 

19_1.php (600×440)

1996. július 22.-én megszületett Yates és Hutchence lánya, Heavenly Hiraani Tiger Lily Hutchence. Az INXS 1997-ben ausztrál turnén volt, amikor Michael olvasta a hírekben, hogy Yates és Geldof gyermekelhelyezési perét elnapolták, így a lánya és felesége nem tudott utána menni Ausztráliába. Ekkor Hutchence végleg összetört és 1997 november 22-én nadrágszíjával a nyaka körül felakasztva találták egy sydneyi szállodai szobában. 

Ezután Paula Yates mély depresszióba süllyedt, és 2000 szeptember 17-én, Notting Hill-i otthonában, mindössze 41 évesen, heroin túladagolás következtében meghalt. A tragikus események miatt a páros kapcsolata és sorsa sok vitát és spekulációt generált, és mindkét sztár emléke a média és a közönség figyelmében maradt.

 

"Sir Bob legfigyelemreméltóbb jótékonysági akciója"

 A kettős családi tragédiának van egy csendes szenvedő alanya is: az akkor négyéves Tiger Lily, akit Sir Bob Geldof nevelt fel. A mostanra 27 éves Lily angliában él vidéki otthonában és csendes életet él, távol a reflektorfénytől. 

Megjelent a Green Day tizennegyedik stúdióalbuma - itt a Saviors!

Debrecenben új eljárással kezelik a szemdaganatot

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek