Backstage
2024-01-05

Ismét lesz Elvis Presley koncert - AI segítséggel

A rock 'n' roll királya a mesterséges intelligencia (AI) meghódítására készül . Elvis Presley holografikus mesterséges intelligencia-változata novembertől az „ Elvis Evolution ” című színpadi show lesz látható Londonban.

Nemrégiben több olyan technológiai fejlesztés is volt, amelyek célja egy korábban élt híresség, így például Elvis Presley, koncertjének mesterséges intelligencia segítségével történő létrehozása. Ezek az AI-alapú projektek arra törekednek, hogy a korábbi koncertfelvételek, hangfelvételek és más adatok alapján létrehozzanak egy élethű, virtuális koncertélményt, ahol az AI egy animált, digitálisan reprodukált verzióját hozza létre az adott előadónak.

Ezek a projektek azonban némi vitát is kiváltottak az utóbbi időben, mivel számos etikai kérdést és vitatott megközelítést vetettek fel a korábban elhunyt hírességeknek ilyen módon történő "visszahozatala" kapcsán. Néhányak szerint ezek az elképzelések emlékeztetnek az adatok manipulálására és az eredeti előadó örökségének esetleges megsértésére, ezzel elmosva a határokat a valóság és a fantázia között.

elvis-presley-1968-b-billboard-1548.jpg (942×623)

Az Authentic Brands Group (ABG) az a cég, amely megszerezte az Elvis Presley Enterprises jogait és tulajdonjogát, így jogosult Elvis Presley örökségére. Az ABG sokféle módon értékesíti és használja az Elvis Presley brandet, beleértve a koncertek, emléktárgyak és más produkciók jogait.

Ez az együttműködés lehetővé tette az "Elvis Evolution" show létrehozását és bemutatását, hogy az Elvis rajongók világszerte emlékezhessenek az énekes legendás alakjára és zenei hagyatékára. A tervek szerint Las Vegas, Berlin és Tokió is szerepel a show turnénaptárjában. 

Andrew McGuinness, a Layered Reality alapítója és vezérigazgatója, az "Elvis Evolution" show kapcsán arról beszélt, hogy ez a produkció egy új generációs tisztelgés Elvis Presley zenei legendája előtt. Elvis Presley továbbra is szupersztárként él a világ emlékezetében, és McGuinness szerint az emberek már nem elégszenek meg azzal, hogy csak üljenek és passzívan szórakozzanak, hanem szeretnének aktív résztvevőivé válni az Elvis élménynek.

 

A Layered Reality célja, hogy egy olyan élményt teremtsen, amelyben az emberek valóban részesei lehetnek az Elvis Presley által hagyott örökségnek, és maguk is átélhetik azt az érzést, amit Elvis rajongói érezhettek a hatvanas és hetvenes években. Ez az újítás a digitális technológia és az élő szórakoztatás különleges összekapcsolását kínálja, hogy egy emlékezetes élményt nyújtson a nézőknek. Elvis Presley a zeneipar egyik legnagyobb ikonja volt, és rekordmennyiségű lemezt adott el világszerte. Halála óta is rendkívül népszerű maradt, és a közelmúltban egy életrajzi film is megjelent róla, amely újraélesztette az érdeklődést a személye és zenei hagyatéka iránt.

Heidi Klum

Megkezdték az évet a Gladiátorok

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek