Backstage
2023-01-20

Elhunyt David Crosby, a Crosby, Stills, Nash & Young alapítója

Meghalt David Crosby énekes-dalszerző-gitáros, a '60-as évek két népszerű és nagy hatású rockegyüttese, a Byrds and Crosby, Stills & Nash (később Crosby, Stills, Nash & Young) alapító tagja - olvasható a Variety-n. A zenész 81 éves volt. A halál okát nem hozták nyilvánosságra.

A haláleset meglepetésként érte azokat, akik követték a rendkívül aktív Twitter-fiókját, amelyen még szerdán is folyamatosan tweetelt. Crosby egyik utolsó posztja a halála előtti napon egy tipikusan tréfás megjegyzés volt a mennyországról: „Hallottam, hogy a hely túlértékelt… felhős.”

Graham Nash korábbi CSNY-tag, aki az elmúlt években elhidegült Crosbytól, megemlékezett a közösségi oldalán. „Mély szomorúsággal értesültem arról, hogy barátom, David Crosby meghalt” – írta Nash. „Tudom, hogy az emberek hajlamosak arra összpontosítani, hogy néha milyen ingatag a kapcsolatuk, de Davidnek és nekem mindig is mindennél fontosabb volt a közösen alkotott zene tiszta öröme, az egymással felfedezett hangzás, és mély barátságunk volt, amely hosszú éveken át tartott."

Heroikus küzdelemben buktunk el

Nem forgott veszélyben a győzelmünk

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek