Sport
2023-01-19

Heroikus küzdelemben buktunk el

A DEAC kiváló iramú, izgalmas meccsen kapott ki 4-2-re a Brassótól Debrecenben.

Meglehetősen érdekes meccset vívott egy hete Brassóban a Corona és a DEAC gárdája az Erste Liga alapszakaszában, ugyanis a debreceniek már 3-0-ra is vezettek Erdélyben, ám a házigazdák nyertek 6-3-ra. Ilyen felvezetéssel készültek a csatára a felek a Debreceni Jégcsarnokban, amely előtt a vendégek zsinórban 11 bajnokit nyertek meg.

Nagy tempóban indult az első harmad, a brassóiak voltak valamivel aktívabbak, el is találták a kapuvasat. Nem sokkal később Williams vihette kapura szabadon a pakkot, Hetényi óriásit védett, majd ugyancsak ő kínálta meg újabb lökettel a cívisvárosi kapust. Nagy erőkkel támadott a Corona. 9 perc 12 másodperc volt hátra, amikor nem bírtuk tovább a nyomást: Gliga pofozta be a kapuba a Hetényin átcsorgó korongot. Hat minutummal később megjött a Debrecen válasza, Vokla Roland egyenlített!

A második játékrész elején Mihalik András mutatott be egy remek cselt, de a korongja a kapu fölé pattant. Válaszul a vendégek is veszélyeztettek, továbbra is pörgős, izgalmas meccset láthattak a nézők. 8 perc volt hátra, amikor Molnár közeli bombája elakadt a brassói cerberusban. Aktívabb volt a mérkőzés ezen szakaszában a DEAC, mégis a Brassó ütött gólt Szabó révén. Az utolsó percekben ismét nagyon közel kerültünk ahhoz, hogy betaláljunk, de a szerencse is a sárga-kékek oldalán állt, illetve Toth mindent védett.

Jól indult a harmadik harmad, megúsztunk egy nagy brassói lehetőséget, majd az 5. percben Dominik Novotny kiegyenlítette a vendégek előnyét! Sajnos, nem sokáig örülhettünk, ugyanis a rövid sarokra későn átérő Hetényi kezéről a hálóba pattant a Schaber által rálőtt pakk, a mieink hálóőre egy ideig fájlalta is az ujjait. Heroikus küzdelem zajlott a jégen, de csak nem akart megszületni az áhított hazai gól. 1:54 volt hátra, amikor időt kértünk, majd levittük a kapusunkat. 1:33-mal a dudaszó előtt Schaber beütötte az üres kapuba a pakkot, végleg eldöntve ezzel a pontok sorsát.

Erste Liga, alapszakasz
DEAC-Corona Brasov 2-4 (1-1, 0-1, 1-2)
Gól: Vokla, Novotny, illetve Gliga, Szabó, Schaber 2

Fotók: Derencsényi István

Vida Virág

Elhunyt David Crosby, a Crosby, Stills, Nash & Young alapítója

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek