Egyetem Tér
2024-05-25

EUG: újabb sikeres látogatás

Debrecenben és Miskolcon tájékozódtak az Európai Egyetemi Játékok szervezésének előkészületeiről a részt vevő országok egyetemi sportszövetségeinek képviselői. A kétnapos bejáráson már a legapróbb részletekre is kitértek a felek annak érdekében, hogy a csapatok koordinálása a lehető leggördülékenyebben, legkomfortosabban történjen.

Az Európai Egyetemi Sportszövetség (EUSA) megbízásából a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) a Debreceni Egyetemmel, a Miskolci Egyetemmel, a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökséggel (NRÜ), valamint Debrecennel és Miskolccal közösen rendezi meg a kontinens legnagyobb egyetemi sporteseményét. A rendezvényre 17 sportág mintegy 5000 résztvevőjét várják július 12-24. között.

A szervezés újabb mérföldköveként a héten Miskolcra és Debrecenbe érkeztek 9 ország egyetemi sportszövetségeinek képviselői. Azok a sportszakemberek, akik csapatvezetőként vagy a csapatvezetés részeként felelősek lesznek a saját országuk versenyzőinek koordinálásáért, logisztikájuk segítéséért.

A látogatás fő célja az volt, hogy a sportlétesítményeken túlmenően végigjárhassák azokat a helyszíneket, amelyek a csapatok menedzselése szempontjából fontosak. A küldöttség tagjai megtekintették a szálláshelyeket, az étkezési helyszíneket, a transzferek létesítményeit, a leendő akkreditációs központot és helyszíni irodáik helyiségeit is.

A delegációt a Debreceni Egyetem Főépületében Kiszil Okszána koordinációs és stratégiai igazgató vezette végig, bemutatva az ikonikus épület mellett az oktatás és például a könyvtár kuriózumait is. Kiszil Okszána reményét fejezte ki, hogy minden vendég kiválóan fogja érezni magát a júliusi játékokon Debrecenben.

A bejárás kapcsán Kovács György, a MEFS főtitkár-helyettese, hazai és nemzetközi versenysport-vezetője örömének adott hangot.

- Úgy gondolom, hogy mindenki elégedett a Debrecenben és Miskolcon látottakkal. Azokat a javaslatokat, amelyekkel még egyszerűbbé tehetnénk mind a szervezés oldalát, mind pedig a versenyzők és delegációk részvételét, átbeszéljük és szervezőbizottsági részről megpróbálunk a lehető legjobban megfelelni – mondta a sportvezető.

Az eseményig már kevesebb mint 50 nap van hátra. A megnyitó július 12-én lesz Miskolcon, míg a záróünnepséget július 24-én Debrecenben, a Campus Fesztivál első napján rendezik.

Sajtóközpont - PKZs

 

Mik azok a tényezők, amik különlegessé teszik a DVTK akadémiáját? - Grund Podcast

Világsztár érkezik ma Debrecenbe !

unideb.hu

Szerző
Hasonló cikkek