Világsztár érkezik ma Debrecenbe !

A Djabe zenekar 2024. májusban ismét turnézik Magyarországon! Nem is akármilyen programmal, hiszen nemzetközi világsztár, Chieli Minucci amerikai gitárossal lépnek fel több nagyvárosban is!

május 25. szombat 19.00 óra – Debreceni Egyetem, Liszt Terem
Előzenekar – Android

Chieli Minucci gitáros a nyolcvanas évek elején alapított világhírű amerikai jazz/funk/world formációnak, a Special EFX-nek alapító tagja és mai napig vezetője.

A nyolcvanas és kilencvenes években a Special EFX a tengerentúli jazz élet egyik legjelentősebb zenekara volt, és mind a mai napig kiemelkedő résztvevője, több Grammy jelöléssel a tarsolyukban.

Magyarországon a Djabe együttes vezetője, Égerházi Attila adta ki a legutóbbi Special EFX albumot vinylen. Ennek alkalmából a Djabe zenekar együtt játszott Chielivel a Budapest Jazz Clubban. A zenészek ekkor határozták el, hogy 2024 májusában közös európai turnéra indulnak.

A turné a Tour of Waterfalls címet kapta. A Djabénak és Chielinek is van egy Waterfall című kompozíciója. A két szerzemény foglalja keretbe a műsort, melyben Chieli Minucci, Djabe és Special EFX számok hangzanak majd el.

Chieli Minucci – gitár
Égerházi Attila – gitár, ütőhangszerek
Barabás Tamás – basszusgitár
Zana Zoltán – saxofon, EWI
Kaszás Péter – dobok, ének
Bubenyák Zoltán – billentyűs hangszerek