Sport
2024-04-13

Túl fűszeres volt a Zalai

Elkezdődött a rájátszás a férfi kosárlabda NBI/A csoportjában. A legjobb nyolc között a Debreceni Egyetem csapata a Zalaegerszeget kapta. Az alapszakaszban elfoglalt helyezésük után a dunántúliak kezdhették otthon a három nyert mérkőzésig tartó sorozatot. És a debütálás nem sikerült a DEAC-nak. Hosszú, és fárasztó utazás után 14 pintos vereséget szenvedtek.

A ZTE bombaformában várta a hajdúságiakat. A tavaly még debreceni Tóth Ádám centerezésével indult a meccs, amire Drenovac válaszolt. Neuwirthék igyekeztek lépést tartani, már-már vissza is éltek a vendég joggal, hiszen az ötödik percben öt ponttal vezettek. Ekkor kellett volna abbahagyni az egészet. Erre azonban a szabálykönyv nem ad lehetőséget. Megtorpant ugyanis a DEAC, a zalai gárda pedig egy 14-2-es rohammal fordított az álláson.
 
A második negyedben sem változott semmi debreceni szempontból. Pillanatok alatt tíz fölé nőtt az Egerszeg előnye, elsősorban Keller és Osztojic villogott. Akadt időszak, amikor már tizenhat is volt közte. Azután következtek Mócsán percei. Gyorsan egymás után dobott hét popntot, ami csökkentette a hátrányt, de a félidőben így is tíz lett közte.
 
A szünetet követően bizakodóbbá vált a hangulat a fekete-fehéreknél. Drenovac és Edwin jól időzített kosarainak köszönhetően nyolc pontra zárkóztak. És ezzel le is zárult a DEAC vidámabb időszaka. Jelentős védekezési hiányosságok után a ZTE 11-0-ás futásával 59-40 lett oda. 
 
A befejező tíz perc sem hozott változást. Eladott labdák, pontatlanságok jellemezték már ekkor Drenovacék próbálkozásait.Mindez azt eredményezte, hogy a végén jelentős különbséggel a Zalaegerszeg élt a hazai pálya előnyével.
 Egyenlítésre hamarosan lesz lehetősége a DEAC-nak. Jövő kedden, 16-án, este fél héttől, az Oláh Gábor utcában mutathatják meg a srácok, van bennük kurázsi. Meg legalább nyolcvan pont.
 
Férfi kosárlabda NBI/A csoport, rájátszás a legjobb négy közé jutásért:
 
Zalakerámia ZTE KK - DEAC 87-73 (23-16, 21-18, 22-17, 21-22)
 
Legjobb dobók: Ikpe 17, Ostojic 17,  Tóth Á. 14, illetve  Edwin 17, Tadic 14, Mócsán 13.
 
Weisz György

A Loki győzelmével a cívis város lett a hírös város

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek