Sport
2022-08-12

A mezőnyfölény ezúttal is egy pontot ért

A DVSC habár a mérkőzés nagy részében fölényben futballozott, hamar hátrányba került, ám a szurkolóknak és a csapat küzdőszellemének köszönhetően egy pontot így is itthon tartott.

A Kecskemét ellen múlt héten szombaton 1-1-es döntetlennel zárt a DVSC első hazai mérkőzésén. A kimaradt ziccereken minden bizonnyal javítani szeretnének a piros-fehérek, melyre pénteken este az OTP Bank Liga 3. fordulójában Joao Janeiro együttesének az újonc Vasas ellenében kiváló alkalma adódott. A hajdúságiak mérlege megegyezett a vendég angyalföldiekével. Parázs találkozóra lehetett kilátás, hiszen mindkét együttes keretében volt, vagy jelenlegi válogatott labdarúgók kaptak szerepet. A DVSC, akárcsak a vendég piros-kéket is első győzelmükért futottak ki a Nagyerdei Stadion gyepére a forduló nyitómérkőzésére. A házigazda kezdőjében az előző hetihez képest egy változás történt: Ferenczi János került be Bódi Ádám helyett.

A két együttesnek a pénteki volt a 85. meccse az NB I.-ben. Az örökmérleg kiegyenlített, hiszen 33 debreceni diadal mellett 32 budapesti siker, illetve 19 döntetlen szerepelt a két gárda történelmében. Kuttor Attila kerete jelentősen változott a tavalyi évhez képest, de ugyanez elmondható a cívisvárosiakról, akik a héten további két támadó érkezését is bejelentették. A péntek esti mérkőzésen kulcskérdés lehet, hogy melyik csapat miképpen használja ki lehetőségeit, hiszen ebben az aspektusban mindkét alakulatnak van mit javítani az előző fordulókhoz képest.

Az összecsapás alaphangját a nagy számú hazai szurkolósereg rigmusai adták meg. A kezdő sípszót követően Kuttor Attila tanítványai eldugták a labdát Szécsi Márkék elől. Válaszul Dzsudzsák Balázs remek egyéni alakítást követően veszélyeztetett, ám kísérlete elkerülte a kaput. Pár pillanattal később Baráth Péter eresztett el egy távoli kísérletet, melyet Jova Levente oldalra paskolt, a kipattanót pedig Sós Bence sem tudta a hálóba juttatni. A Loki a mérkőzés elején igyekezett ráerőltetni akaratát a fehér mezes budapestiekre, akik ennek köszönhetően nem jutottak el Megyeri Balázs kapujának előterébe sem.

Az első negyedóra végére kiegyenlítettebb lett a játék képe és olykor-olykor a vendégek is átmerészkedtek a másik térfélre, melynek az ára egy lecsorgó labdát követően Dzsudzsák életerős próbálkozása lett, ám Jova ismét bizonyította tudását. Ahogyan az lenni szokott a kimaradt helyzetek megbosszulták magukat: a 21. percben egy gyors angyalföldi támadást követően Berecz Zsombor megszerezte a Vasas vezető találatát. A 28. minutumban fordulóponthoz érkezett a mérkőzés, hiszen Baráth Botond a félpályánál letalpalta Bárány Donátot, Bogár Gergely játékvezető nem habozott, azonnal felmutatta a piros lapot a volt válogatott hátvédnek. Ennek ellenére a hazaiak fölénye meddőnek bizonyult, sőt a piros-kékek kontrákból igencsak veszélyesnek bizonyultak. A félidő hajrájában helyzetek helyett a pályán lévők kakaskodása és kemény belépői jellemezték az összecsapást, így 0-1-es állásnál vonultak az öltözőbe a csapatok.

A fordulást követően Joao Janeiro kettőt is cserélt: Horváth Krisztofer és Bévárdi Zsombor lépett pályára. A játékrész első ziccerére nem kellett sokat várni, egy beadást követően Bárány Donát a kapufát találta el. A Nagyerdei Stadion publikuma is a csapat mellé állt, igazi futballhangulat uralkodott a második félidőben. A Loki ennek megfelelően igyekezte nyomás alatt tartani a vendégeket, ám Szivacski Donáték remekül védekeztek. A folytatásban a hazaiak akarata érvényesült, a debütáló Horváth Krisztofer remek cselek után tekerte kapura a játékszert, de a léc ismét Jova Leventével volt, így maradt a 0-1-es állás.

A fokozódó hajdúsági nyomásban ismét Horváth előtt adódott lehetőség Dzsudzsák nagyszerű meglátását követően, ám a labda elgurult a vendég kapu előtt. Nem sokkal később újra a piros mezes kapitány próbálkozott, majd ezt követően Bárány Donát, de Jova Levente megingathatatlannak tűnt, és bravúrt bravúrra halmozott. Az utolsó 20 percben elképesztő nyomás alá helyezte a vendég védelmet a Lokomotív, valamint a közönség, de a lehetőségek vagy a kapusban, vagy a menteni igyekvő védőkben akadtak el. A behúzódó angyalföldi védelem mögé ívelt egy labdát Neofytidis, melyet Horváth fejelt középre, ám Bárány centikkel maradt le a labdáról.

A végjátékban mindent egy lapra feltéve támadtak az egalizálni igyekvő piros-fehérek, ekkor már Kuttor Attila legényei ki sem merészkedtek saját tizenhatosuk előteréből.

A 86. percben azonban megtört a jég: a csereként beállt Dorian Babunski lesipuskás találatával egyenlített a Debrecen.

A gólt követően a csaknem 6000 fős nézőközönség hajszolta a csapatot, rég nem tapasztalt légkör volt a Nagyerdőn, és a 6 perces hosszabbítás újabb reményt adott a fanatikusoknak. A 94. percben Ihrig-Farkas tekerte centiméterekkel Megyeri Balázs kapuja fölé a labdát. Az összecsapás utolsó helyzete a Lokié volt, ám ez is kimaradt, így 1-1-es döntetlennel zárult a forduló nyitómérkőzése.

NB I. 3. forduló

DVSC – Vasas 1-1 (0-1)

DVSC: Megyeri – Kusnyír (Baranyai 54’), Romancsuk, Deslandes, Gomes, Baráth (Neofytidis 57’), Dzsudzsák, Szécsi (Babunksi 70’), Sós (Bévárdi 46’), Ferenczi (Horváth K. 46’), Bárány

Vezetőedző: Joao Janeiro

Vasas: Jova – Szivacski, Hidi P. (Hidi S. 70’), Holender (Szabó J. 70’), Berecz, Hinora (Cipf 82’), Otigba, Baráth B., Iyinbor (Ihrig-Farkas 90’), Silye, Radó (Deutsch 46’)

Vezetőedző: Kuttor Attila

Gólszerzők: Berecz 21’, Babunski 86’.

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek