Sport
2024-04-12

Párizsba beszökött a női kézilabda válogatott

Aztán majd augusztusban Szent Mihály útján suhanhatnak nesztelen. És ez így van rendjén. Igaz a költő nem pontosan ezt gondolta, de mi igen.

A magyar női kézi valogatott azzal a svéd elittel találkozott pénteken este a Főnix Arénában, amely skandináv gárda egész héten üzengetett, hogy ők a legjobbak. Mihez képest? Jó, igaz, legutóbb elődöntőt vívtak a VB-n, de mi sem vagyunk rosszabbak, főleg hazai pályán. Zajlott tehát a pszichikai hadviselés. Klujberéknak mindenképpen nyerni kellett, ha a vasárnapi, Japán elleni meccsen már nemigen akarnak számolgatni.
 
Fantasztikus hangulat, szikrázó szemek a mieinknél, szőke szépségek a túloldalt, meg két német játékvezető hölgy. És úgy indult, ahogy legszebb álmainkban szokott.
 
Pillanatok alatt elhúztunk 4-1-re. Kuczora és Klujber átlövéseit nem tudták hárítani Blohmék, a védekezésben extrát nyújtottak a lányok. Aztán ébredezni kezdtek Volvóék. Az első negyedóra után zárkóztak. És zárkózottabbá is váltak. Villogott a tekintetük, rideggé vált a viselkedésük, rájöttek, itt akár ki is kaphatnak. Golovin azonnal időt kért. Elég volt viszont két eladott labda a román Buzauban légióskodó Papp Nikitől, és a semmiből egált csinált az ellenfél. Szerencsére nem zökkentek ki a mieink, mert a félidő hajráját megnyomták olyannyira, hogy már öttel is mentek, de a végére így is maradt négy.
 
Szünet után Carlsson hátára vette az övéit, és egy gyors 3-0-ás rohammal a 37. percben újra nem volt különbség a nagy eredmény jelzőn: 17-17. Ekkor picit elbizonytalanodott a publikum,. de nekik lehetett. A válogatottunk újból nekidurálta magát, Böde-Bíró parádézott, labdákat csentünk, és kilenc perccel a vége előtt újra három lett közte, ide. És ebből már nem engedett a címeres csapat.
 
A férfiak után, a hölgy kézilabdázók is minden bizonnyal ott lesznek a Szajna partján. Mert a gallok fővárosát kötelező látni. Az Eiffel tornyot illik megmászni, a Champs-Élysées kihagyhatatlan, és a Calvados is ott a legfinomabb. Báró Eötvös József ezt már 1856-ban leírta: "Ó, mert ki nem álmodott Párizsról gyermekkorában?"
 
Női kézilabda olimpiai selejtező:
Svédország - Magyarország: 25-28 (11-15)
 
Weisz György

Sokszínű őrület

TV-s novella lett a Kapáslövés

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek