Sport
2024-02-23

Gólpasszal zárta első NB I-es meccsét a 17 éves tehetség

Rácz Alíz elmondta, a Debreceni Egyetem alakulata egyetlen vetélytársát, így a Dunaújvárost sem veszi félvállról. 

A DEAC női futsalcsapata a múlt héten 14-0-ra verte a Csepelt az NB I-ben. A fölényes sikerrel záruló meccsen Rácz Alíz személyében egy 17 éves tehetségünk debütált a legmagasabb osztályban. Alíz hamar felvette a ritmust, ezt támasztja alá, hogy egy assziszttal vette ki a részét a diadalból.

 A találkozó előtt eléggé izgultam, de ez eltűnt, amikor pályára léptem, minden percét élveztem az összecsapásnak. A gólpasszomat megelőzően egy szögletet végeztünk el, az alapvonal környékén megkaptam a labdát, és láttam, hogy a hosszún egyedül érkezik Nagy Anikó. Szerencsére eljutott hozzá a passz, ő pedig befejezte a támadást. A lefújást követően sokan gratuláltak nekem, gyakorlatilag csak pozitív visszajelzéseket kaptam. Nyilván a felnőttek között nagyobb a tempó, mint az utánpótlásban, ezt én is megtapasztalhattam az előző hétvégén. Az év eleje óta készülök a csapattal, a lányok nagyon kedvesen fogadtak. Mindenki biztat és támogat, emellett gyakran kapok hasznos tanácsokat – nyilatkozta Rácz Alíz.

Listavezető együttesünk vasárnap 15 órától a sereghajtó Dunaújváros otthonában vizitál. Benne van a pakliban, hogy Quirikó Vivien ezen a találkozón is bizonyítási lehetőséget ad Rácz Alíznak.

– A tabellára pillantva ki lehet jelenteni, hogy kötelező feladat lesz a három pont begyűjtése, de egyetlen ellenfelet sem szabad lebecsülni, ezúttal is száz százalékot kell nyújtanunk. Azon még nem gondolkodtam, hogy ezúttal mennyi időt tölthetek a pályán, de nem is ez a legfontosabb, hanem az, hogy a csapat ismét nyerjen – zárta mondandóját Rácz Alíz.

NB I 18. forduló
Dunaújváros-DEAC
2024. 02. 25. (vasárnap) 15.00, Dunaújvárosi Egyetem

Fotó: Szolnoki László

Idén először nyitott ki a Professzori Teaház

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek