Sport
2023-09-28

Osváth Richárd is ott lesz a vb-n

Jövő keddtől vasárnapig az olaszországi Terniben rendezik a paralimpiai kvalifikációs kerekesszékes vívó-világbajnokságot, amely négy év szünet után az első vb lesz a sportágban.

A kerekesszékesek világbajnokságát kétévente bonyolítja le a nemzetközi szövetség, az IWAS – amelynek elnöke Szekeres Pál –, ugyanakkor 2021 a koronavírus-járvány miatt végül paralimpiai év lett, így egy verseny kimaradt. A mostani esemény hasonló súllyal esik latba a paralimpiai szereplés szempontjából, mint az ép vívóknál, egyéniben 2,5-szeres, csapatban kétszeres szorzószámmal számít bele a kvalifikációs rangsorba – olvasható az MTI-n.

Nagy József szövetségi kapitány a hunfencing.hu-nak elmondta, hogy a világranglistán a DEAC vívója, Osváth Richárd áll a legjobban.

A vb után további négy kvalifikációs világkupát rendeznek a jövő augusztus 28-án rajtoló paralimpiáig. A terni vb-t új szisztéma alapján bonyolítják le: nem lesznek csoportmeccsek, hanem a rangsor alapján sorsolják páronként a direkt kieséses táblára a mezőnyt, ahol vigaszágas rendszert alkalmaznak a legjobb 16 között, a birkózásban és a cselgáncsban ismert módon. Ugyanígy versenyeznek majd jövőre, Párizsban is.

Osváth Richárd október 3-án tőr, két nappal később kard egyéniben vív.

Minimum4

Terelőútvonalon több autóbusz a LOKI meccs idején

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek