Sport
2022-05-24

Nem jött össze a pontszerzés Veszprémben

A Debreceni Egyetem alakulata a negyedik helyen zárta a felsőházat.

A DEAC férfi futsalosai a veszprémiek otthonában vizitáltak hétfő este. Elek Gergő legénysége ezt megelőzően nem tudta legyőzni a bakonyiakat a mostani szezonban, és sajnos ez a sorozat ezúttal sem szakadt meg.

 

Jobban kezdtek a hazaiak, Tatai József elég korán megdolgoztatta Krajcsi Bencét, aki ennél a szituációnál még hárított. Nem sokkal később Tatai balról centerezett, a labda Berecz Rafaelről jutott a gólvonalon túlra. Ezt követően Berecz löketét fogta Spandler Mátyás, míg a másik oldalon egy szabadrúgás után Tatai a kapufát találta el. Ígéretes támadás végén Thiago előtt adódott nagy lehetőség, de a próbálkozását blokkolták. Majd Krajcsi vágott ki nagy sprintet, a lövését kollégája a szögletre tolta. A 12. percben Tatai szép emeléssel növelte a Veszprém fórját. Négy minutummal később Thiago hasonló mozdulattal módosította 2-1-re az eredményt. A szünet előtt Szentes-Bíró Tamás lekészítését követően Harmati tüzelt, ellenfelünk cerberusa pedig nagyot védett.

 

A második játékrész elején előbb Szabó Ábel, aztán Tatai puskázott el egy ziccert. Az eltékozolt lehetőség ellenfelünknek fájt kevésbé, hiszen Fridrich Dávid és Pál Patrik is beköszönt a folytatásban. A negyedik bekapott találat után Elek Gergő vezetőedző időt kért, és elővettük az öt a négy elleni taktikát. Ennek a felállásnak köszönhetően felzárkóztunk 4-3-ra, de a hajrában a házigazdának jött ki a lépés. A 6-3-as vereség után eldőlt, hogy a negyedik pozícióban zártuk a rájátszást.

 

Idén is a Veszprémmel küzdhetünk meg a bronzéremért, az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcot idegenben kezdjük.

 

Férfi futsal NB I felsőház 10. forduló

Veszprém Futsal-DEAC 6-3 (2-1)

gólszerzők: Berecz (3. – öngól), Tatai (12.), Fridrich (23.), Pál (25.), Ton (37.), Faragó (39. – öngól), ill. Thiago (14.), Szentes-Bíró (30.), Dorogi (32. – öngól)

A DEAC összeállítása: Krajcsi – Thiago, Rodrigo, Berecz, Szabó Á. Cserék: Tóth B., Faragó, Szentes-Bíró, Vass, Siska, Harmati, Rácz, Harcsa. Vezetőedző: Elek Gergő.

 

Fotó: Derencsényi István

Kultúrák a szivárvány színein keresztül

Hangkeverési versenyt rendeznek Lóci játszik-dalokból

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek