Sport
2022-09-16

Jó formában várja a DEAC a kupameccset

A MOL Magyar Kupában a harmadik fordulót rendezik meg a hétvégén, érdekesség, hogy az NB I-es és az NB II-es csapatok most kapcsolódnak be a sorozatba.

A DEAC futballistái eddig két kört vettek sikerrel, előbb Salgótarjánban nyertek 3-1-re, aztán az Egert verték 2-0-ra hazai környezetben. Sándor Tamás legénysége szombaton 15 órától a Jászberény otthonában kerülhet a legjobb harminckettő közé. Abból a szempontból nincs változás, hogy a továbbjutás ezúttal is egy meccsen dől el, vagyis ha a rendes játékidő döntetlennel zárul, jön a hosszabbítás. Amennyiben a ráadásban sem bírnak egymással az együttesek, tizenegyesek következnek.

A jászberényiek a Rákosmente és a Kalocsa búcsúztatásával jutottak a harmadik fordulóba. A két diadal során Remili Mohamed volt a legeredményesebb játékos két góllal, de az NB I-es rutinnal rendelkező futballista a jelek szerint holnap nem léphet pályára, mivel a Körösladány elleni bajnokin megsérült a bokája.

Együttesünk bizakodva várhatja a következő ütközetet, ugyanis a bajnokságban elkapta a fonalat, ezt támasztja alá, hogy a legutóbbi három meccsen kilenc pontot zsebelt be. A szintén az NB III Keleti csoportjában érdekelt Jászberény nincs ilyen jó helyzetben, mivel nyolc játéknap alatt csupán négy egységet szerzett, ezzel jelenleg a 19. helyen áll a tabellán. Persze azt sem szabad elfelejteni, hogy egy kupamérkőzésen bármi megtörténhet, így a bajnoki teljesítményekből nem érdemes nagy következtetést levonni.

A sors fura fintora, hogy szeptember 25-én ismét jászberényi kiruccanás szerepel a programunkban, ekkor a harmadosztályban találkozunk Lakatos Béla tanítványaival.

MOL Magyar Kupa 3. forduló
Jászberényi FC-DEAC
2022. 09. 17. (szombat) 15:00, Jászberényi Városi Stadion

Fotó: Égerházi Péter

Hétvégén rajtol az OB1/B

Yvon Chouinard

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek