Sport
2022-03-05

Bízunk a győzelemben

A Debreceni Egyetem alakulata szeptemberben fordulatos meccsen múlta felül a jászberényieket.

A tabella harmadik pozíciójában tanyázó DEAC futballistái a Jászberénnyel csapnak össze idegenben vasárnap 14 órától az NB III Keleti csoportjában. Sándor Tamás legénysége az előző körben gólparádét tartott a Putnok ellen, a 6-0-s siker során Sándor Tamás, Szabó Levente, Bereczki Dániel és Székely Dávid osztozott a góljainkon, utóbbi két futballista duplázott.

A 10. helyen álló jászberényieknek eddig ez az év nem úgy alakul, ahogy eltervezték. Német Gyula tanítványait a Hidasnémeti és a Putnok is legyőzte, egyetlen pontjukat a Füzesgyarmat otthonában szerezték a 0-0-s döntetlennek köszönhetően. Azt azért érdemes megjegyezni, hogy a hétvégi ellenfelünktől több kulcsember is távozott a télen, elég csak Bonica Sebastianra, Aranyos Mózesre, Asztalos Dávidra vagy Kommermann Robinra gondolni.

Szeptember első napján emlékezetes összecsapáson fektettük két vállra a Jász-Nagykun-Szolnok megyei alakulatot. Az első félidőben Bereczki és Sidibe találatainak hála 2-0-ra vezettünk, aztán a térfélcsere után Szőllősi és Sárossy is parádés gólt szerzett, ezzel 2-2-re módosult az állás. Végül Soltész János a 90. percben beállította a 3-2-es végeredményt. Csapatunkat ezen a mérkőzésen a Debreceni Egyetem gólyái is lelkesen buzdították.

 A Jászberény ellen ősszel 2-0-s vezetésünk után két olyan gólt kaptunk, amilyen ritka az NB III-ban. Szerencsére ezt követően sikerült nyernünk. Idegenben nem lesz könnyű dolgunk, de bízom benne, hogy a csapat jó felfogásban fog futballozni, és sikerül begyűjtenünk három pontot – fogalmazott Sándor Tamás vezetőedző.

NB III Keleti csoport 24. forduló
Jászberényi FC-DEAC
2022. 03. 06. (vasárnap) 14:00, Jászberényi Városi Stadion

Fotó: Derencsényi István

Puskás István alpolgármester

Versek és elektronika

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek