MegMinden
2023-12-23

ChatGPT

(makronom.eu)

Hírportáloknak fizet az OpenAI, a cikkek segítségével tanítaná tovább a ChatGPT-t.

A ChatGPT mögött álló innovatív vállalat, az OpenAI hároméves szerződést tervez kötni több jelentős hírportállal. Ennek célja, hogy az OpenAI hozzáférjen a hírportálok cikkeihez és azokat felhasználhassa a mesterségesintelligencia-modelljének fejlesztéséhez.

A mai világ egyik legértékesebb elemei az adatok, amelyek – különösen a mesterséges intelligencia korában – kulcsfontosságúak, mivel ezek segítségével azonosíthatók többek között a fogyasztói trendek is. Emellett a nagy nyelvi modellek hatékony fejlesztése során is szükség van jelentős mennyiségű adatra, amelyek minősége és mennyisége közvetlenül befolyásolja a rendszer teljesítményét. 

Jogi korlátok az OpenAI adatfelhasználásában

Ugyanakkor az adatok hozzáférhetősége korlátozott. A ChatGPT-t fejlesztő OpenAI korábban szembesült azok felhasználásának a jogi korlátaival. A probléma megoldására és a ChatGPT fejlesztésének folytatására a vállalat úgy döntött, hogy szerződést köt az Axel Springerrel. Ennek értelmében a startup felhasználhatja a médiaóriás cikkeit a mesterséges intelligencia még jobbá tételéhez, így reményeik szerint a ChatGPT naprakész információkkal szolgálhat a híreket tekintve. 

Az OpenAI az Axel Springerrel kötött hároméves szerződés keretében jelentős összeget fizet majd. A megállapodás több európai hírportált érint, köztük a Politico és a Business Insider kiadványait. 

A legfrissebb cikkek is bekerülnek

Kettejük megállapodása emellett lehetővé teszi az OpenAI számára, hogy a legfrissebb cikkeket is integrálja a mesterségesintelligencia-alapú chatbotjába.

A felhasználók a tervek szerint elérhetik ezen szövegek összefoglalóit is, beleértve a fizetős tartalmakat. 

Az eredeti írást itt találja.

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek