MegMinden
2023-12-16

Shane MacGowan

(telex.hu)

10 ezer eurót hagyott hátra, hogy a gyászoló haverjai ingyen ihassanak.

Shane MacGowan egyik utolsó kívánsága volt, hogy a hagyatékát kezelők adjanak 10 ezer eurót a kocsmának, ahol a hivatalos halotti tort tartották – írja az énekes egyik régi ivócimborájára hivatkozva az Independent.

A hivatalos halotti tor, ahol családja, közeli barátai (például Johnny Depp) vettek részt – és állítólag elég sokat ihattak ingyen – a nenagh-i Tatched Cottage-ban volt. Bár a biztonsági őr tagadta, hogy az énekes tényleg előre eldöntötte, hogy fizeti az italt, egy tucat VIP-vendég szintén ezt mondta a brit lapnak.

Whoops! We couldn't access this Tweet.

Eközben a rajongók is megtartották a saját MacGowan-búcsúztatójukat, méghozzá az énekes kedvenc kocsmájában. A lap beszámolója szerint a résztvevők még hajnali 4 után is hangosan gyászoltak.

Shane MacGowan, a Pogues zenekar énekese november 30-án, 65 éves korában halt meg, hosszan tartó betegség következtében. Az énekes 2022 decemberében vírusos agyvelőgyulladással került kórházba, és ezután 2023-ban több hónapot intenzív osztályon töltött.

Shane MacGowan leginkább az ír és kelta folkhagyományokat a punkkal keverő, londoni Pogues frontembereként lett ismert. A zenekar a nyolcvanas években érte el legnagyobb sikereit, az 1984-es Red Roses For Me vagy az egy évvel később érkező Rum Sodomy & The Lash című albumaik egy teljes generációt ismertettek meg a tradicionális zenével. A Kirsty MacColl-lal közösen felvett karácsonyi daluk, a Fairytale Of New York hatalmas sláger lett, és azóta is mindig előkerül a karácsonyi időszakban.

Az eredeti írást itt találja.

Több mint tizedével növekedett a hajléktalanok száma az Egyesült Államokban egy év alatt

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek