MegMinden
2023-11-15

"Mindemegfagyunk"

(divany.hu)

A téli időjárás legfrissebb elemzése aggasztó dologra hívja fel a figyelmet,

A téli időjárás legfrissebb elemzése aggasztó dologra hívja fel a figyelmet: az adatokat a NASA tekintette át.

Árvizeket hozhat az El Niño idén télen: az utakat elöntő és otthonokba is betörő víz jelensége Észak-Amerika partjainál érintheti sok ember mindennapjait.

Az egyelőre még mindig kialakulóban levő El Niño Amerika délnyugati partvidékén a szokásosnál nagyobb mennyiségű esőt hozhat a jövő év első három hónapjában, míg a Föld más tájain, a Csendes-óceán nyugati részén fekvő országokban ugyanakkor szárazság uralkodhat.

Többek közt Seattle és San Diego városában is számítanak olyan, télen bekövetkező áradásra, amilyet általában csak tízévente egyszer kell megélniük a környék lakóinak.

Ennél is aggasztóbb tény az, hogy a kutatók vélekedése szerint míg korábban az El Niño időszakon kívül nem sújtották ilyen árvizek Amerika ezen részét, a 2030-as évekre a klímaváltozás miatt évente többször is szembesülnek majd a nyugati partvidék lakosai a problémával.

Ez is egy a klímaváltozás számos aggasztó következménye közül: a napokban derült fény arra is, hogy a mögöttünk álló hónap volt minden idők legmelegebb októbere a világon. A magyarországi ősz is melegrekordernek ígérkezik, hacsak a november nem lesz szokatlanul hideg hazánkban. 

 

Az eredeti írást itt találja.

Hajszálnyira az olimpiai kvótától

A Jószemű José az oDEon-ban

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek