MegMinden
2023-10-31

Megfojtott virágok

(port.hu)

Eredetileg egészen más lett volna Leonardo DiCaprio szerepe.

És a sztár a forgatókönyv első változatával sem volt elégedett.

A színész immár hetedik alkalommal játszott Martin Scorsese-filmben, ám nem sokon múlt, hogy a legutóbbi együttműködés, a Megfojtott virágok ne jöjjön össze. A történelmi drámában DiCaprio Ernest Burkhartot alakítja, azt a férfit, aki feleségül vesz egy Mollie nevű nőt, aki az oszázs indián törzs tagjaként hatalmas olajvagyonon csücsül, így veszélybe kerül az élete, mivel az 1920-as években elképesztő mértékű sorozatgyilkosság indult a pénzük miatt az oszázsok ellen.
 

Az eredeti tervek szerint azonban a színész Tom White-ot, azt az FBI-ügynököt alakította volna,

akit az akkoriban alakuló ügynökség teljhatalmú vezetője, J. Edgar Hoover küldött Oklahomába nyomozni az egyre növekvő számú oszázsgyilkosságok ügyében.

Eric Roth forgatókönyvíró egy podcastben elmesélte, hogy sokat vitatkozott a karakterről DiCaprióval, ami végül azt eredményezte, hogy a fókusz az FBI-ügynökről (aki az eredeti David Grann-tényregénynek, amin a film alapul, még a főhőse volt) átkerült Ernest figurájára, és maga White csak akkor tűnik fel, amikor már 2 óra lement az egyébként eposzi hosszúságú, 3 és félórás filmből.

Tom White-ot Leonardo DiCaprio helyett Jesse Plemons játszotta el, aki állítólag a Jordan Peele-féle Nem egyik szerepét mondta vissza a Scorsese-opus miatt (ő lett volna az a karakter, akit végül Steven Yeun formált meg). Ernest főhőssé választása pedig azt eredményezte, hogy a nézőpont – egyúttal Scorsese szándékainak megfelelően – közelebb került az oszázsokhoz, mivel a beházasodással a férfi gyakorlatilag családtaggá vált a törzsben.

A bűncselekmények krónikája mellett pedig ennek köszönhetően a Megfojtott virágok filmverziója egy elátkozott szerelem története is lett, mivel a cselekmény egyik központi szála Mollie és Ernest kapcsolatának alakulását mutatja be.

Az eredeti írást itt találja.

Producerek

Ötmillió forintos támogatás a gyermekrehabilitáció fejlesztéséhez

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek