MegMinden
2022-01-18

Zöld busz

(futureofdebrecen.hu)

Az első ütemben 34 új Mercedes-busz váltja a régi, Volvo típusú járműveket.

Debrecen a helyi közösségi közlekedés lebonyolításában résztvevő régi járműveit 2009-ben az akkori legmodernebb, Euro 5-ös motorú Volvókkal váltotta le. Ezzel éves szinten a korábbinál 500 tonnával kevesebb szén-dioxid került városunk levegőjébe.  Napjainkban újabb modernizáció van folyamatban. A város önkormányzatának célja, hogy 2024-re az összes helyi járatú buszt a legmodernebb járművekre cserélje. Ez – több lépcsőben – összesen 119 új autóbusz forgalomba állítását jelenti. Első lépésként 34 vadonatúj jármű jelent meg Debrecen utcáin 2022 januárjában.

Az új járművek már Euro 6E motorral rendelkeznek, melyek az eddigi Euro 5-öseknél 17 százalékkal kevesebb szén-dioxidot bocsátanak ki, valamint jóvoltukból 50 százalékkal csökken majd a buszok kipufogógázából levegőbe kerülő szálló por mennyisége is. Az új autóbuszok ezzel járulnak hozzá a város levegőminőségének javulásához. Ezen felül tavasszal érkeznek a zöld buszok is városunkba. 

A levegőminőség javítását Debrecen önkormányzata célként tűzte ki, ezért csatlakozott a LIFE IP HUNGAIRY Projekthez, melynek keretében véderdősítés valósul meg a város nyugati oldalán. 

 

Az eredeti írást itt találja.

Dorian Babunski: a DVSC a lehető legjobb megoldás

Faragó Lajos: Borzasztó átélni egy ilyen sérülést

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek