MegMinden
2021-09-16

Junior Prima Díj

(deszkavizo.hu)

Átadták a Junior Prima díjakat

A Prima Primissina díj életre hívói úgy döntöttek, önálló díjjal jutalmazzák a kiemelkedő teljesítményt nyújtó harminc év alatti fiatalok közül azokat, akik a jók közül is a legjobbak, így öt önálló kategóriában 2007 óta átadásra kerülnek a Junior Prima díjak is. A Magyar Fejlesztési Bank a tudomány, az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. a zene, a Docler Holding a népművészet, a KAVOSZ Zrt. a sajtó, a Takarékbank pedig a színházi művészet terén kiemelkedő fiatal tehetségeket támogatja.

Ma a Lóvasút Kulturális és Rendezvényközpont adott otthont a színház- és filmművészet kategória átadó ünnepségének, amelyen hat kiemelkedő tehetségű fiatal művész vehette át az elismerést:

Orlai Tibor méltatását követően a Miskolci Nemzeti Színház ifjú tehetsége, Rózsa Krisztián kapta meg elsőként az elismerést. A drámairodalom legszebb szerepeit eljátszó színművész köszönőbeszédében megemlítette, hogy számára nagyon fontos, hogy sose felejtse el, hogy honnan indult. Máté Gábor, a Katona József Színház igazgatója elsőként a Thália Színház színművésznőjét, Mentes Júlia Virginiát szólította a színpadra. Mindketten megemlékeztek az első közös pillanatukról, amely a színésznő sikeres felvételijéhez köthető. Máté Gábor másodikként Gyöngyösi Zoltánnak adta át a Junior Prima díjat, a Vígszínház társulatának tagja a köszönetnyilvánítás mellett arra is kitért, hogy a díjhoz méltó módon kívánja folytatni pályáját.

Rudolf Péter, a Vígszínház igazgatója Rujder Vivient méltatta. A Katona József Színház színművésznője arról beszélt, hogy az egyetemen Máté Gábortól tanult alázattal és maximalizmusra való törekvéssel fogja folytatni hivatását. Káel Csaba, a Müpa vezérigazgatója Leblanc Gergelyt méltatta elsőként, a Magyar Állami Balett principálja elmondta, a legjobbkor kapta a díjat, hiszen az elmúlt másfél év nehézségeit oldja fel számára. Utolsóként Bordás Rolandot szólították a színpadra, a Nemzeti Színház társulatának tagja köszönetet mondott mestereinek és pályatársainak, akiktől tanult, illetve családjának, akik átsegítették a választott szakmája nehézségein.

A díjakat minden évben szakmai zsűri ítéli oda, melynek tagjai: Balogh Gabriella, a Prima Primissima Alapítvány kuratóriumának tagja, Káel Csaba rendező, a Müpa vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos, Máté Gábor színész-rendező, a Katona József Színház igazgatója, Orlai Tibor színházi producer és Rudolf Péter színész, a Vígszínház igazgatója. A Junior Prima Díj nyertesei a rangos szakmai elismerésen túl kétmillió forintos támogatásban is részesülnek, melyet a Takarékbank biztosít számukra.

Az eredeti írást itt találja.

Sikeres sportolóit díjazta a DE

Megnyílt a Szépművészeti Múzeum kiállítása

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek