Külföld
2021-04-21

Lengyelországban vegyes oktatásra térhetnek át az alsó tagozatosok

Jövő héten vegyes oktatásra térnek át az általános iskolák 1-3. osztályai Lengyelország tizenegy vajdaságában, további ötben viszont a koronavírus-járvány miatt folytatódik a korábban elrendelt távoktatás, jelentette be Adam Niedzielski lengyel egészségügyi miniszter.

Egész Lengyelországban hétfőn újból megnyíltak az óvodák és a bölcsődék, lehetséges a szabadtéri csoportos sportolás is. Az országszerte érvényben maradó korlátozások a többi között az éttermekre, a szállodákra, a plázákra, a barkács- és bútoráruházakra, a kulturális és sportlétesítményekre vonatkoznak. Niedzielski szerint egyelőre "nagyon óvatos" lépést tesznek a nyitás felé, mert a csökkenő fertőzési adatok ellenére a kórházak járványosztályai továbbra is leterheltek.

Viszton, a javuló járványhelyzetet mutató tizenegy régióban, köztük a Varsót is magában foglaló Mazóviai vajdaságban újból megnyílnak a fodrászatok és a kozmetikai szalonok.

Niedzieski közölte: jövő héten mutatják be a szállodák, a vendéglátóhelyek májusi nyitására vonatkozó ütemtervét, ez tartalmazza majd az esküvők és a nyár eleji elsőáldozások alkalmából rendezett lakomákra vonatkozó szabályokat is.Valószínűnek nevezte a kulturális intézmények megnyitását is a május 3-ai állami ünnepet magában foglaló hosszú hétvégét követően. Továbbá kilátásba helyezte azt, hogy jövő héten dönteni fognak arról, kötelező lesz-e továbbra a szájmaszk szabadtéri viselése.

Újabb esély a férfi strandröpiseknek a Tokió 2020-ra

Romba... romba... Iromba

MTI

Szerző
Hasonló cikkek