Hello Lányok!
2023-09-19

Házi bodzaszirup

Természetesen, bodzavirágból, vagy másképpen. Amennyiben Te is keresel könnyen elérhető, egészséges megoldásokat, ez a cikk neked szól.

Biztosan sok mindent megtermel kertjében. Mit csinál abban az esetben, ha elfagy, esetleg valami kimaradt? Webshopunkon biotermékek is megtalálhatók, melyekkel pótolhatja az éppen hiányzó dolgokat. Készíthet házi bodza vagy csipkebogyó szirupot, vagy vásárolhat bio gyümölcsleveket webáruházból.

bodza szirup elkészítése

Hozzávalók:

80db friss bodzavirág

4 liter víz

2 EK citromsav

5-6 db Bio citrom

2-2,5kg Xylitol – nyírfacukor

Elkészítés:

A vizet felfőzzük a citromsavval. Ha a víz kihűlt, leöntjük a bodzavirágokat és hozzáadunk 5-6 db szeletekre vágott Bio citromot. Hagyjuk állni 24 órán át, időnként megkevergetjük. 

24 óra elteltével leszűrjük, a virágokból alaposan kifacsarjuk a levet és hozzáadunk 2-2,5 kg nyírfacukrot – xylitolt. A szirupot nem főzzük – csak felmelegítjük és félretesszük. 

A még forró szirupot üvegekbe öntjük és törlőkendő, vagy más takaró alatt hagyjuk kihűlni. Befőttesüvegekbe is önthetjük, melyeket fejjel lefelé fordítunk úgy kb. fél órára, és ezzel a szirupot konzerváljuk.  A nem konzervált szirupot a hűtőszekrényben tartjuk. 

csipkebogyó szirup elkészítése

Hozzávalók:

150 g csipkebogyó

500 ml víz

400 g cukor

Ezzel egyidejűleg előkészítünk egy robotgépet, konyhai mérleget, serpenyőt, gézt, tölcsért, mérőedényt és zárókupakkal ellátott üvegeket. 

Elkészítés:

A megtisztított csipkebogyókat összemixeljük a robotgép segítségével. Az összemixelt keveréket a serpenyőbe tesszük, felöntjük vízzel, és nagyjából 10 percig forraljuk. Ezután az edényt félrerakjuk, letakarjuk fedővel és hagyjuk egy órát állni. A lehűlés után a masszát leszűrjük a mérőedénybe a tölcséren keresztül, melyet gézzel kibéleltünk, így garantáljuk a nagyobb részecskék kiszűrését. A lemért folyadékmennyiséget visszaöntjük a serpenyőbe. Ehhez, a már tiszta keverékhez, hozzáadunk minden 100 ml folyadék után 100 gramm cukrot. Lassú tűzön ismét főzzük, hogy a cukor feloldódjon. Majd a serpenyőt félrehúzzuk, hogy a szirup kihűljön. 

A kihűlt szirupot már csak üvegekbe öntjük és hűvös, sötét helyen tároljuk. Az így elkészített szirupok nagyszerű vitaminforrások lehetnek a friss termés szezonján kívüli időben is, amikor a legnagyobb szükség van rájuk. 

Amikor nem jutunk hozzá a kertből elég vitaminhoz

Természetesen  vitaminok és ásványi anyagok  fogyasztása megfelelő mennyiségben nem korlátozódik csak az influenza időszakára. Éppen ellenkezőleg, ha el akarjuk kerülni a betegséget, akkor megelőzésképp fogyasztani a vitaminokat a legjobb gyógyszer. A komplex immunrendszer, értelemszerűen, nemcsak a kiválasztott vitaminfajták fogyasztásához kötődik, de ennek ellenére vannak olyan típusok, melyek képviselete számunkra jelentősebb. 

Gondoskodj immunrendszeredről

Figyeld a vitaminbevitelt, és adj meg testednek mindent, amit megérdemel. Mindenki már átélte a kellemetlen betegségérzetet, amikor már a vitaminok nem tudtak segíteni, hanem erősebb gyógyszerek, antibiotikumok vették át a helyüket. Ha rendszeresen és felelősségteljesen fogsz felvenni elegendő vitamint, akkor a Te sorsod nem kell, hogy így alakuljon. 

További biotermékek beszerezhetők a NaMaximum webáruházból

Thaiföldi delegáció az egyetemen

„Nyílzápor” Európában: Budapest a PDC European Tour következő állomása

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek