Hello Lányok!
2021-03-28

Szeretnél egy kastélyt? Felújítási program kezdőknek vagy inkább haladóknak

Biztosan majdnem mindenki eljátszott már a gondolattal, hogy milyen lenne egyszer egy igazi kastélyban lakni, egy olyan helyen, amit hatalmas park vesz körül, van egy (kis) tó, a kastélyban pedig számtalan szoba és titokzatos helyiség. A FEM3 csatorna ezt az érzést kínálja nézőinek tavaly nyár óta, amikor elindult itthon is az Escape to the Chateau c. sorozat, magyarul a Kastélyból álomotthon.

A történet látszólag pofonegyszerű, de ettől válik egyébként zseniálisan jóvá. Egy brit házaspár 280 ezer fontért megvásárol egy 19. századi francia kastélyt és elkezdik csöppet sem hétköznapi életüket élni benne. Ugye eddig egyszerű? De akkor mitől tart ez a sorozat már a 7. évadnál? Lássuk csak.

Angel Adoree és Dick Strawbridge miután megtalálta álmai otthonát, a beköltözés után kis idővel szembesül azzal, hogy bizony a kastélyban és körülötte is van ám munka bőven. A negyvenöt szobás „álomotthon” falai omladoznak, nincs fűtés és melegvíz, igencsak romos, nem beszélve a tizenkét hektáros területről, ahol szintén elkelne a gondos kertimunka, a melléképületek felújításáról nem is beszélve. A házaspár innentől maratoni felújítási programba kezd, terveiket lépésről lépésre követhetjük nyomon, ahogyan saját kezűleg intézik a francia épület rendberakását, majd rendezvényeket és esküvőket is szerveznek. Nyilván érezhető, hogy azért a televíziós műsornak köszönhetően könnyebben halad a munka, biztosan jól jön részenként a sorozatgyártótól  az anyagi segítség, de ezt egyáltalán nem éreztetik velünk a készítők, itt minden a házigazdákra marad, csak ugye mi jó magyaros mentalitással ülünk a képernyő előtt és olykor, olykor bizony elhagyja a szánkat, a „na persze, nekik biztosan könnyű, mert…” félmondat.

A házaspár, akik két kiskorú gyermekükkel költöztek be a kastályba, évadonként halad a kastély felfedezésével, kb a negyedik évad körül érünk például a disznóól felújításához, vagy a nagyszülőknek felújított melléképülethez. Dick Strawbridge egyébként a brit hadsereg alezredese volt korábban, felesége Angel Adoree cukrász és dekoratőr. Dick a felújításokat szinte egymaga végzi és koordinálja, persze kap némi segítséget is hozzá, de sehol egy kőműves rohambrigád, vagy festőcsapat, egy-egy segítség jut csak az asztalosmunkákra, vagy a tetőszigetelésre. Mert munka az van bőven, sok részen keresztül jönnek az újabb és újabb kihívások, így mire a harmadik részhez érünk, már együtt izgulunk a családdal, hogy vajon beindul e a melegvíz. A Strawbridge család otthonába költözünk, mi is kastélylakókká válunk, miközben azon gondolkodunk, hogy vajon tényleg ennyire egyszerű lenne felújítani egy szobát? Dehogy. Vagy tényleg ilyen könnyű a tó közepén felállítani az úszó tutajon egy sátrat? Hát nem. Szóval aki ezt nézi, ne kezdje el számolgatni a spórolt pénzét egy leharcolt francia kastélyra, a felújításra igenis kell bőven idő és pénz. De mindenképpen ajánlott nézni ezt a sorozatot, szerethető és igazi kikapcsolódás, ráadásul jó közben néha eljátszadozni a gondolattal, mi lenne, ha egyszer nekünk is lenne bátorságunk belevágni egy ilyen nagy kalandba.

Mindent a sorozatról és szereplőiről: facebook.com/escapetothechateau

Hatalmas tömeg zsúfolódott össze a barcelonai tesztkoncerten

Nyárra elérhető a kollektív immunitás az EU-ban

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek