Hajdú-Bihar
2024-01-18

Kisborjút lopott a fiatal férfi Gáborjánban

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség lopás vétsége miatt emelt vádat az ellen a fiatal férfi ellen, aki egy karámból kiemelt két növendék állatot, azonban a harmadik elvétele során őt a telephelyen dolgozó állatgondozó tetten érte.

A vádirat szerint a 21 éves helyi férfi 2023. január 14-én 19 óra körüli időben egyedül elment a Gáborján külterületén található szarvasmarha telephez, a körbekerített udvarra bemászott, majd a szarvasmarhák karámjába is beugrott és onnan egymás után két kisborjút átemelt a hodály oldalfalán, majd azokat a telephelyen kívül elengedte.

Amikor a harmadik állatot is el akarta vinni, az egyik állatgondozó alkalmazott őt tetten érte, ezért elmenekült a helyszínről.

A vádlott a telep tulajdonosának, a sértettnek 260. 000 forint lopási kárt okozott, azonban szándéka 3 kisborjú ellopására irányult, melyek összértéke 390. 000 forint. A lopási kár az eljárás során teljes egészében megtérült, mivel a telep környékén kóborló két kisborjút megtalálták és visszaadták azokat a sértettnek.

Az ügyben a nyomozást Berettyóújfalui Rendőrkapitányság folytatta le.

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen kisebb értékre elkövetett lopás vétsége miatt emelt vádat a Berettyóújalui Járásbíróságon. A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottal szemben közérdekű munka büntetést szabjon ki.

Energia

Szombaton jön a Jégpályák Éjszakája

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek