Hajdú-Bihar
2021-01-14

Hajdú-Bihar megyei vállalat is kapott támogatást a kormánytól

Nagyhegyesen új csarnok épül, de gépeket is beszereznek a beruházás részeként.

Hajdú-Bihar megyei vállalat beruházását is támogatja a kormány a versenyképesség-növelő programban - többek között ezt jelentette be Szíjjártó Péter külgazdasági- és külügyminiszter a program csütörtöki szerződésátadó rendezvényén. A miniszter ismertette: a Nagyhegyesi Takarmány Kft. beruházásaként Nagyhegyesen mintegy 900 millió forintból 1800 négyzetméteres új csarnok épül, új eszközöket, gépeket szereznek be, így az állateledel-gyártási kapacitásukat is tovább növelik. Emellett egy szaloncukrokat, valamint egy cumisüvegeket gyártó vállalatot támogat a kormány. A most bejelentett beruházások részeként három vidéken működő magyar vállalat összesen 2,1 milliárd forint értékben hajt végre beruházásokat, amihez a kormány 690 millió forintos támogatást biztosít.

Kiss Attila, a Nagyhegyesi Takarmány Kft. ügyvezető igazgatója közölte, hogy a vállalat 1993-ban alakult, tevékenységét takarmánygyártással, gabonaszállítással kezdte, ezt bővítették később hobbiállat-eledel gyártással. Tavaly a vállalat árbevétele elérte a 14 milliárd forintot, idén 17-18 milliárd forintra számítanak. Az árbevétel 75 százaléka exportból származik, fő piacuk Románia. Mintegy 250 embert foglalkoztatnak, újabb munkahelyek létesítését tervezik a jövőben.
    Kovács Gergely, Hajdúszoboszló alpolgármestere szerint Nagyhegyes elhelyezkedését tekintve viszonylag kiváltságos helyzetben van, a Hajdúszoboszló-Hortobágy-Debrecen urbanizációs háromszögének közepén.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Őrizetben a Hajdú-Bihar megyében elfogott embercsempészek

Ekkor és így enyhíthetnek a hazai korlátozásokon

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek