Egyetemi Élet
2024-01-25

Hullámvölgytől a történelmi győzelemig

A DEAC kosarasai a drámai évzárást követően úgy tűnik, jócskán magukra találnak. A Szolnok elleni fájdalmas hazai vereségen túl két fontos és igen jelentős idegenbeli diadallal indította a 2024-es esztendőt Andjelko Mandics legénysége.

A 2023-as naptári év véghajrájában hazai pályán arattak Mócsán Bálinték egészen elképesztő és drámai győzelmet az Alba Fehérvár ellen, hosszabbításban. Vojvoda Dávidék alakulatának leterítése, illetve az azért kapott két bajnoki pont rendkívül fontos szerepet játszott a Magyar Kupában való részvétel szempontjából.
 
A folytatásban aztán újra jött a már-már menetrendszerű és egyre érthetetlenebb összeomlás, amikor a Budapesti Honvéd ütötte ki a csapatot a fővárosban, majd a kifejezetten szervezett Szeged kiélezett meccsen vitte el a két pontot az Oláh Gábor utcáról. Az a vereség a kudarc ellenére bizakodásra adott okot, hiszen Djordje Drenovacék védekezése és koncentrált támadójátéka, palánk alatti produkciója újra a helyes vágányra térni látszott. Ennek eredményeképp Oroszlányban, mondhatnánk, az “oroszlánybarlangban” győzelemmel búcsúztatták az óévet az egyetemi legények.
 
 
Olyannyira magabiztosan, hogy rögtön az idei nyitányon ismét imponáló idegenbeli győzelmet arattak a meglehetősen zilált, nehéz helyzetben lévő Kecskemét otthonában. Mindeközben Rakeem Buckles távozott, helyére hátvédpozícióra pedig a szerb Tadija Tadic érkezett, aki azóta jócskán letette névjegyét három pontosaival, labdaszerzéseivel, precíz játékával és fürge mozgásával.
 
Ekkor már biztos volt, hogy az MK-indulásra jogosult alakulatok névsorában ott a DEAC neve is, a következő derbi épp az ellen a Szolnoki Olajbányász ellen volt, tegnap este (félidőben ugyan még vezetett a DEAC kosárlabdacsapata a Magyar Kupa negyeddöntőjében Szolnokon, a térfélcserét követően azonban fordított az Olajbányász, s végül hét pontos győzelmet aratott és jutott tovább, NHSZ-Szolnoki Olajbányász – DEAC 85-78 (20-18, 16-23, 23-17, 26-20), akiktől a Nagyerdőn vereséget szenvedtek a 16. fordulóban.
 
A szolnoki piros-feketék a bajnokin semmit nem bíztak a véletlenre, kegyetlen erődemonstrációval indítottak, amely rá is nyomta a bélyegét a végeredményre, így a tiszaligetiek megőrizték harmadik pozíciójukat a tabellán. Aztán valami nagyot fordult. Az eddigieknél is nagyobbat…
 
 
Újabb vörös-fekete nagyágyú várt Neuwirth Bencéékre, Körmend pokoli hangulatú fellegvárában. Abban az arénában, amelyben 2017-ben indult élvonalbeli története során még egyszer sem diadalmaskodott a fekete-fehér gárda. Egészen eddig. Mondhatjuk, rajt-cél, az MTE ugyanis egy pillanatig sem vezetett az összecsapáson. Minden összeállt. Szervezett védekezés, gyors, pontos játék, jó dobóforma, pontos büntetők és stabil lepattanó-mutatók fémjelezték a mieink játékát. A DEAC pedig történelmi 81-70-es győzelemmel tért haza a vasiak oroszlánbarlangjából.
 
Menetelő legényeink a bajnoki táblázatban - miután mindenki 17 meccset játszott- a negyedik pozíciót foglalják el, a címvédő Falco, az Alba Fehérvár és a Szolnok mögött.
 
Barna Marci

Angyalok Amerikában

Tanulj orvosnak Debrecenben!

Egyetemi Élet

Szerző
Hasonló cikkek