Egyetemi Élet
2022-10-12

Versenyre fel!

Az elmúlt két esztendőben csaknem három és félezer játékos vett részt a University Electronic Games számaiban. A jelentkezés pedig elindult az 5. jubileumi szezonra.

A Debreceni Egyetem különösen is figyelmet fordít arra, hogy a hagyományos sportágak mellett azok is megtalálják számításaikat és verseny lehetőségüket, akik nem csupán a „valós” térben, hanem valós időben a virtuális világban is otthon érzik magukat. Emiatt indult el már kettő esztendeje az UEG, vagyis az University Electronic Games a Debreceni Egyetemen, a Debreceni Egyetemi Hallgatói Önkormányzat jóvoltából.
 
Ezúttal pedig kiírták a jelentkezést a megmérettetés 5. szezonjára is. A Campus Fesztiválon résztvevők találkozhattak a szervezőkkel, illetve e-sportolókkal is, az egyetem legnagyobb nyári buliján ugyanis a 4. szezon rendhagyó offline döntőjét rendezték meg a Red and White bárban. Az előttünk álló szezonnak több mint nyolcezer, az eddigi bajnokságokban lejátszott mérkőzéssel vágunk neki.
 
 
Ezúttal tíz különböző játékban mérkőzhetnek egymással a gamerek. A szoftverek között olyan legendás címek is találhatók, mint a FIFA 23, a Counter-Strike:GO, vagy épp a League of Legends. Mindezeken túl azonban olyan neves szoftverek terében is versenyezhetnek az egyetemista játékosok, mint a Valorant, az 5. szezonra bekerült DOTA2, a Rocket League, a Hearthstone, vagy a Clash Royale.
 
A jelentkezés október 18-án zárul, az esemény pedig két nappal később, október 20-án kezdődik. Érdemes jelentkezni, hiszen a december 6-i döntőt követően a kibertér legjobbjai, dobogósai a legutóbbi, 4. idény újításainak köszönhetően értékes nyereményekkel, számítógépes kiegészítőkkel, hardverekkel távozhatnak, a bajnok pedig pénzjutalomban is részesül.
 
Az offline finálét profi, minőségi körülmények között, a Debreceni Egyetem Esport Arénájában rendezik majd.
 
További, részletes információk az ueg.unideb.hu oldalon találhatók. Jelentkezni ugyancsak a weboldalon lehet, de a játékszabályokról és az elmúlt szezonokkal kapcsolatos izgalmas információkról is olvashatnak az érdeklődők.
 
Barna Marci

Éremért mennek a világbajnokságra a magyar e-sport versenyzők

Szeptemberben a GYGYK az élen

Egyetemi Élet

Szerző
Hasonló cikkek