Egyetemi Élet
2024-01-19

Debreceni egyetemista a kézilabda világelitben

A DVSC-SCHAEFFLER első számú irányítója, a csapat motorja, Vámos Petra 2024 nyarától a világ egyik legerősebb kézilabdacsapatába, a Metzbe teszi át székhelyét a cívisvárosból. Petra ráadásul nem csupán a piros-fehéreket erősíti jelenleg, de egyetemünk hallgatóságát is.

Öt esztendővel ezelőtt, 2019-ben kezdődött a NEKA-ban nevelkedett ifjú sztárirányító és a Vasutas közös története, amikor Petra nagy reményekkel érkezett városunkba. Nem sokkal később húga, a balszélső Míra is a Loki kötelékébe szegődött. Petra három évvel ezelőtt Bulath Anita távozásával vált a csapat karmesterévé, ám nem csupán ezért jelentős számunkra a most 23 éves ifjú hölgy debreceni karrierje, hanem azért is, mert a Debreceni Egyetem hírnevét is öregbíti hallgatóként, egyetemi polgárként.
 
A 2024-es év, egészen pontosan az idei nyár hatalmas előrelépést hoz majd Vámos életében, amely egyszerre a cívisváros sikere és büszkesége is, hiszen a huszonötszörös francia bajnok, a Metz alakulatába szerződtették. Addig azonban rengeteg feladat vár még piros-fehérben Petrára, ugyanis a Loki a Bajnokok Ligájában szerepel, és a fiatal irányító tisztes munkájának is köszönhetően áll jelenleg továbbjutást érő hatodik pozícióban az A-jelű nyolcasban.
 
 
Vámos Petra egyébként nem csupán klubszínekben brillírozik, hiszen a felnőtt válogatott irányítójaként is rendre kiveszi részét a sikerekből, valamint 2019-ben junior Európa-bajnoki arannyal gazdagodott sikergyűjteménye. Nem csupán betörésekkel, de átlövésekkel és bejátszásokkal is igen szépen teljesít a gólokat és eredményes kísérleteket dinamikusan gyűjtögető irányító – a válogatottban már csaknem száznegyven gól áll a neve mellett.
 
A DVSC-SCHAEFFLER korántsem marad majd Vámos-leányzó nélkül Petra távozását követően, ugyanis család ifjabbik kézise, Míra továbbra is a debreceni csapatot erősíti meghatározó balszélsőként. Vámos Petrának mind Loki-szurkolóként, mind pedig a Debreceni Egyetem polgáraként kívánunk nagyon sok sikert Metzben, és addig természetesen további számos győzelmet és sikert a Vasutas leányhadában!
 
Barna Marci

A Debreceni Egyetem az erdélyi és partiumi magyar műszaki értelmiségért

Életrajzi film készül a Red Hot Chili Peppers énekeséről

Egyetemi Élet

Szerző
Hasonló cikkek