Debrecen
2023-11-16

Nő a forgalombiztonság a 4808-as jelű Debrecen - Biharkeresztes összekötő úton

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program részeként 7,7 kilométeren újult meg a 4808-es jelű út 0+162 és 9+056 kilométerszelvények közötti szakasza.

A projekthez kapcsolódóan a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező mintegy bruttó 950 millió forintból valósította meg a beruházást. A projekt a TOP-1.3.1-15 kódszámú, Gazdaságfejlesztést és a munkaerő mobilitás ösztönzését szolgáló közlekedésfejlesztés című felhívás keretében valósult meg.

A felújítás részeként a szakemberek gondoskodtak a meglévő burkolat profilmarásáról, a szükséges helyeken a teljes pályaszerkezet cseréjéről, ezt követően kiegyenlítő réteg majd a teljes felületen aszfalt kopóréteg és új padka épült. Sor került a KRESZ táblák cseréjére és új tartós burkolati jelek festésére.

A beruházás záró sajtóeseményén 2023. november 16-án a jelenlévőket Dr. Vitányi István országgyűlési képviselő köszöntötte, majd beszédet mondott Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Vármegyei Közgyűlés elnöke, Zara András, Hosszúpályi polgármestere, Szabó József, Monostorpályi polgármestere, Szoták Zoltán, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vármegyei igazgatója és Beke Péter, a Zemplénkő Kelet-Magyarországi Építőipari Fővállalkozó és Bányászati Kft. útépítési igazgatója.

A beruházások megvalósulását követően nőtt a forgalombiztonság és nagymértékben javult az út szolgáltatási színvonala. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. bízik abban, hogy a gondozásában megújuló országos közút minden közlekedő megelégedésére szolgál majd, a térségben pedig betölti a neki szánt szerepet, biztosítva ezzel a térségi központok, óvodák, iskolák, munkahelyek, intézmények gyorsabb, biztonságosabb és kényelmesebb elérését.

A címvédő csarnokában vendégeskedünk

Kihelyezett kuratóriumi ülések az egyetemen

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek