Debrecen
2021-05-14

Megváltoztatták az orosz férfit kifosztó nő büntetését

A Debreceni Törvényszék 2021. május 13-án tartott nyilvános ülésen hirdetett ügydöntő határozatot abban a büntetőügyben, amelynek vádlottja az egyik debreceni szórakozóhely előtt kifosztott és bántalmazott egy orosz férfit.

A törvényszék a Debreceni Járásbíróság tavaly novemberi ítéletét megváltoztatta, a 34 éves nő 1 év 10 hónap börtönben végrehajtandó büntetését 3 év próbaidőre felfüggesztette, a 2 év közügyektől eltiltást pedig mellőzte. Egyebekben az elsőfokú bíróság ítéletét helybenhagyta.

A bíróság által jogerősen megállapított tényállás szerint a vádlott 2019-ben egy debreceni szórakozóhelyen találkozott egy orosz férfival, aki erősen ittas állapotban volt, ezt kihasználva, italt rendelt maguknak és ki akarta fizettetni azokat a sértettel. A férfi nem reagált a felkérésre, miszerint rendezze a tartozást, erre a nő tapogatni kezdte a sértett ruházatát a pénztárca után kutatva. A férfi kiabálni kezdett a nővel és ellökte a kezét. A férfi kiment a szórakozóhely elé telefonálni, a nő pedig kifizette a fogyasztásukat. A vádlott a sértett után ment és vitatkozni kezdett vele, majd a férfi eltolta magától a nőt.

A vádlott ekkor nekiugrott az orosz férfinak, akit bántalmazott, majd mindketten a földre estek. A nő ekkor rátérdelt a földön fekvő férfi mellkasára, akit ököllel ütni kezdett. A szemtanúk közbeléptek, ekkor a nő abbahagyta a bántalmazást és visszament a szórakozóhelyre, később viszont visszament a verekedés helyszínére, ahol a tanúk által felsegített dülöngélő sértett mellől, a földről magához vette a férfi elejtett telefonját és visszament a szórakozóhelyre. Később újból visszatért a sértetthez és a pénztárcáját is megszerezte.

A sértett az eset során könnyű sérüléseket szenvedett, de figyelemmel a bántalmazás módjára és a sérült testtájékra, a nő szándéka nyolc napon túl gyógyuló sérülés okozására irányult.

A büntetőtanács elnöke az ítélet szóbeli indokolása során kiemelte, hogy a vádlott elsődlegesen felmentés, másodsorban pedig az elsőfokú ítélet enyhítése érdekében jelentett be fellebbezést. Az ügyészség a járásbíróság ítéletét akkor tudomásul vette. A törvényszék a döntése során figyelembe vette, hogy a nő büntetlen előéletűnek számított, tettét nagyon megbánta, továbbá azt, hogy azóta megszületett a harmadik gyermeke is, őket pedig egyedül tartja el. A büntetőtanács elnöke hangsúlyozta, hogy a vádlottnak jár még egy utolsó esély, így bizonyíthatja, hogy a társadalom hasznos tagja lehet. A bíróság döntése jogerős.

 

 

Sorsdöntő meccsek is várnak csapatainkra

A védettségi mobil applikációt is elfogadják vasárnap

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek