Debrecen
2023-10-24

Kerékpárút készül Pallagig

Kerékpárút épül Debrecen és Pallag között 4,2 kilométer hosszan, a korábban már a város széléig kiépített szakasz folytatásaként. A fejlesztés bruttó 685 millió forint pályázati forrásból valósul meg. A tervek szerint jövő év májusáig fejeződnek be a munkálatok.

A sajtótájékoztatón Papp László, Debrecen polgármestere elmondta, hogy „a fejlesztésnek köszönhetően a Pallagi út mentén már korábban kiépített kerékpárút összekapcsolódik Pallag belterületével” is. „2020 augusztusában indítottuk el azt a pályázati eljárást, amelynek keretében az első ütem elkészült”, ekkor 657 méter hosszan épült kerékpárút a gyógyszergyár gazdasági bejáratáig. A kiviteli tervek már rendelkezésre álltak és a szükséges forrásokat is sikerült megszerezni, ennek köszönhetően az újabb, 4,2 kilométeres szakaszon is megindulhat az építkezés – fogalmazott a polgármester.

Papp László továbbá arról is beszélt, hogy „összefüggő kerékpárút-rendszerről beszélhetünk, mert a pallagi kerékpárút csatlakozni fog a Pallag és Bocskaikert között már megépült szakaszhoz”. A beruházás bruttó 685 millió forint pályázati forrásból valósul meg. A kiviteli tervekről elmondta, hogy „körülbelül 380 méter hosszan folytatódik majd a kerékpárút a gyógyszergyártól Pallag irányába, majd áttér az út nyugati oldalába. A körforgalom megkerülésével, az északi oldalon fut majd egészen a városrész belterületéig, a Manninger Gusztáv utcáig, majd a másik oldalban folytatódik egészen a Szelényi Ferenc utcáig.”

A polgármester arról is beszélt, hogy „Pallag lakó, oktatási és sport funkcióval is rendelkezik, ezért nagyon sok a kerékpáros és a gyerek”. Ezért „fontos lépés, hogy biztonságosan lehet majd, immár kerékpárosan is megközelíteni”. A beruházás jövő év májusáig fog elkészülni a tervek szerint – tette hozzá.

Májer Tamás önkormányzati képviselő arról számolt be, hogy az itt lakók már régóta várták a kerékpárút megépülését. Emellett pedig kiemelte, hogy az út egyik része a gyalogosoknak, másik része a kerékpárosoknak lesz fenntartva, ezért biztonságosabb lesz a közlekedés a városrészen.

Elhunyt Angelo Bruschini, a Massive Attack gitárosa

Elhunyt Angelo Bruschini, a Massive Attack gitárosa

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek