Debrecen
2023-04-26

Hatvan év 60 debreceni dala 44. rész

Hatvanéves a debreceni rockzene. E szép jubileum alkalmából válogattuk ki azt a hatvan debreceni dalt, amit mindenkinek ismernie kell!

44. rész Angerseed- Society Slaves

Az ANGERSEED 2007 legvégén alakult Peter D. Maniak (ének) kezdeményezésére. A zenekar a Death Metal műfajt tűzte lobogójára, mely egyenes és lényegretörő, de nem zárkózik el a komplexebb megoldásoktól sem. Az akkor még egészen más felállású zenekar 2008 decemberében mutatkozott be először élőben. Az Angerseed azóta is folyamatosan koncertezik itthon és határainkon túl egyaránt, a banda intenzív és látványos élő teljesítményéről rengeteg pozitív visszajelzés érkezett. A koncertezést a felállásban bekövetkezett változások sem akasztották meg.

 Az elmúlt 15 évben számtalan fellépést tudhat a háta mögött a zenekar, nem kevés világszerte elismert alakulattal volt már alkalmuk egy színpadon, illetve egy rendezvényen játszani. A teljesség igénye nélkül: Behemoth, Asphyx, Morgoth, Tankard, Krisiun, Mayhem, Decapitated, Hate, Cryptopsy, Borknagar, Anaal Nathrakh, SepticFlesh, Cattle Decapitation, Amon Amarth, Kataklysm, Arch Enemy, Fleshgod Apocalypse, Amorphis, Unleashed, Destruction és sokan mások. A zenekar a rengeteg itthoni, illetve külföldi klubkoncerten és fesztivállfellépésen kívül olyan eredményeket is elért, ami magyar viszonylatban a műfajukban igen ritka, vagy egyenesen példa nélküli: a Death Metal műfajból eddig egyedül az Angerseed játszott a debreceni Főnix Csarnokban 2018-ban, az M2 Petőfi TV pedig 2021-ben egy egyórás koncert és riportfilmet adott le a szereplésükkel, melynek gerincét egy közönség nélkül, az A38 Hajón felvett koncertfelvétel képezte – ez sem túl gyakori a műfajban.

Az Angerseed első komolyabb életjele az öt számot tartalmazó ‘The First Seeds (Before the Reign of Anger)’ EP volt 2010-ben. Ezt követte 2012-ben a ‘Dawn of a New Kingdom’ EP, mely már egy érettebb összefoglalása volt a zenekar addigi munkájának és szinte kivétel nélkül mindenhonnan elismerő kritikákat kapott. 2016 elején pedig megjelent a legelső nagylemez, a ‘The Proclamation’, mely a zenekar addigi legérettebb, legkomolyabb munkája volt és mely lelkendező elismerések tucatjait tudhatta magáénak. 2019 végén érkezett a folytatás, a nagylemez hosszúságú 'Forever Burning Hatred' EP, mellyel a zenekar új szintekre lépett minden téren.

A banda 2023-ra vonatkozó tervei között az új nagylemez anyagának végső kidolgozása és felvétele, valamint a minél hatékonyabb határainkon túli terjeszkedés szerepel elsősorban. Az Angerseed folyamatosan frissülő Facebook oldalán és egyéb netes oldalain minden aktualitás megtalálható a zenekarral kapcsolatban, meghallgathatóak dalok az eddigi anyagokról, megtekinthetőek a zenekar hivatalos videóklipjei, illetve koncertvideói. Az Angerseed eddigi anyagai különböző Merchandise cuccokkal egyetemben megrendelhetőek a zenekar elérhetőségein.

Fecskék

Sportadatelemzés felsőfokon

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek