Debrecen
2023-01-12

Ismét itt a Magyar Filmszüret!

A 110 éves Apolló mozi 7. Magyar Filmszüretén január 26. és február 5. között a 2022-es év legjobb hazai mozifilmjei kapnak főszerepet 10+1 napon keresztül. A fesztivál szinte minden napján közönségtalálkozóval várja nézőit, melyek során rengeteg érdekesség és műhelytitok tárul fel a magyar filmgyártás világából.

 

A debreceni Magyar Filmszüret az ország egyik legnagyobb hazai filmekkel foglalkozó fesztiválja. Műsorra kerülnek az idén legnézettebb filmek, mint például Az unoka, a Kilakoltatás vagy A Játszma. A visszatekintő vetítések mellett, a hagyományoknak megfelelően, több film is a Filmszüreten debütál először az Apolló moziban, premier előtti vetítések keretében többek között Az almafa virága, a Hat hét és a 129 című filmek is láthatóak. A moziélmény mellett, minden nap kísérő programok és közönségtalálkozók egészítik ki a mozgófilmeket, ahol az alkotókkal, rendezőkkel, színészekkel beszélgethetnek az érdeklődők. A Filmszüret alatt - csak néhány ismert művészt említve - Földes László Hobó, Kulka János és Thuróczy Szabolcs is megfordul Debrecenben.

Szintén hagyománnyá érett a Filmszüreten, hogy neves magyar alkotók vállalnak védnöki feladatokat a fesztiválban, beállva a magyar film népszerűsítése mellé.  A fesztivál idén két kiemelt vendéget köszönt: Tiszeker Dániel filmrendező és Stork Natasa színésznő a 2023-as fesztivál védnökei.

Tiszeker Dániel rendező olyan közönségsikereket tudhat maga mögött eddigi impozáns pályafutása alatt, mint a #sohavégetnemérős, a Nagykarácsony és a Nyugati nyaralás. A Nagykarácsony elképesztő, 130 ezres nézettséget produkált 2021-ben a hazai mozikban, a Nyugati nyaralás pedig 2022 legnézettebb mozifilmje lett itthon, több, mint 83 ezer nézővel. A rendezővel a Nyugati nyaralás című film közönségtalálkozóján találkozhat a közönség.

Stork Natasa színésznő a hazai filmipar egyik legnagyobb feltörekvő sztárja. A rendkívül tehetséges művésznő az Oscar-nevezett Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című filmben nyújtott alakításáért számos nemzetközi elismerésben részesült. Legújabb filmjében nyújtott alakításáért a New York-i Filmhéten a legjobb színésznőnek járó díjat vehette át a színésznő. Ezt a filmet a Filmszüretre is elkíséri védnökként, a Veszélyes lehet a fagyi vetítés utáni ankétján lehet majd találkozni Stork Natasával.

A közönség 10+1 napon heten keresztül válogathat a filmekből, ráadásul kedvezményes jegyáron. Valamennyi előadás és közönségtalálkozó helyszíne az Apolló mozi Kertész Mihály-terme. A regisztrációs jegy 650 Ft, a normál jegy: 1.300 Ft (mely érvényes a premier előtti vetítésekre), mindkettő magában foglalja adott filmhez kapcsolódó beszélgetésen történő részvételt. A jegyértékesítés elindult, jegyek elérhetőek az Apolló mozi weboldalán.

A magyar film a 90-es évektől kezdve az új nemzedék mindennapjainak értelmére és céljaira keresik a lehetséges válaszokat, továbbá a lélek mélyén lapuló pszichológiai tartalmakkal töltik meg a képkockákat. A magyar filmkultúrának ismét egy olyan termékeny időszakában élünk, amikor nemzetközileg elismert magyar alkotásokra lehetünk büszkék, ifjú titánok mutatják meg tehetségüket, és műfajok virágoznak fel újra: a krimirajongók örömére a magyar filmgyártás is ismét felfedezte a műfajban rejlő értékeket, miközben lenyűgöző lélektani drámák születnek a filmvásznon, valamint az elmúlt években készült dokumentumfilmek újabb és újabb arcát mutatják meg hazánknak.

Mindenki kedves filmrajongót szeretettel lát a debreceni Apolló mozi január 26. és február 5. között, 10+1 napon keresztül, nagyszerű moziélményekkel és fantasztikus beszélgetésekkel a 7. Magyar Filmszüreten.

 

fotó:https://www.facebook.com/apollomozidebrecen

Továbbra is az informatikus a legkeresettebb szakma a munkaerőpiacon

Megerősített együttműködés Hargita megyével

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek