Debrecen
2023-05-25

Tarka lámacsikó születését is ünnepli majd gyermeknapkor a Zoo Debrecen

A Zoo Debrecen lámái kitűnően érzik magukat a Nagyerdő fái alatt, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy évről évre utódokkal gyarapodik csapatuk a gondozók és a látogatók nagy örömére.

A május 23-án világra jött kis kanca szépen erősödik és egyre aktívabb, noha a sok pihenés mellett még jó ideig igényli anyja gondoskodását. Színezete az elmúlt években világra jött testvéreihez hasonlóan elöl fehér, hátul pedig sötétbarna, ami egészen azóta hagyománynak számít az intézményben, hogy fehér kancáihoz 2016-ban megérkezett Negro, a fekete csődör a Kassai Állatkertből.

Mivel a lámák egy csődörből és annak kancáiból álló csapatokban élnek, ivarérését követően a most még pár napos lámabébi is el fog költözni, de a nyár folyamán még egészen biztosan találkozhatnak vele a látogatók a Dél-Amerika-kifutósoron. Őt is érdemes lesz felkeresni a május 27. és 29. között megrendezett, gazdag programmal váró Gyermeknapi Hétvégén.

A legnagyobb termetű újvilági teveféle, a vadon élő guanakóból háziasított láma immár világszerte népszerű haszonállat. A megfelelő környezetben nevelkedett egyedek barátságosak és érdeklődőek, a közhiedelemmel ellentétben pedig csak fajtársaikat köpik le – őket is főként dominanciaharcok során –, így a békés és évről évre utódokkal gyarapodó debreceni csapattól nincs miért tartanunk.

Zöldség

Szociális segítők képzése a Szolnok Campuson

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek