Debrecen
2022-11-24

A Hortobágy utcán újabb szakaszon fejeződött be a járda- és lépcsőfelújítás

A debreceni Hortobágy utcán ebben az esztendőben zajlott járda- és lépcsőfelújításokról a helyszínen számolt be Papp Csaba önkormányzati képviselő 2022. november 24-én.

Amint azt elmondta, több okból is nagy öröm számára, hogy ma itt lehetünk ennek a projektnek a befejezésénél. Régi álom valósult meg azzal, hogy a Hortobágy utcai felújítás révén a libakerti és a vénkerti Zöld Város Programot össze lehetett kötni egymással. Az ezeken a területeken végrehajtott fejlesztéseket figyelembe véve összesen több, mint 5 kilométernyi olyan járdafelület alakult ki ebben a városrészben, amely nem csak a gyalogos közlekedést teszi biztonságosabbá, de a szabadidős sétára, mozgásra is lehetőséget ad, segítve ezzel az egészséges életmódot. Papp Csaba kiemelte, hogy a szervezetünkben az irizin nevű hormon főleg izommunkával termelődik, melyhez napi minimum fél órás mozgás, például séta szükséges. Ennek a hormonnak egyik fontos szerepe az agyműködésben, a memória megtartásában és a motivációban van, ezért minden korosztály számára – de főleg időskorban – nagyon fontos a mindennapi mozgás, amire ez a környezet a korábbinál több és jobb lehetőséget ad. 

Papp Csaba hangsúlyozta, hogy 2021 és 2022 a város ezen része közlekedési infrastruktúrájának fejlesztéséről szólt, hiszen többek közt megújultak a Pesti utca és a Mester utca egyes szakaszai, megépült a nyugati kiskörút harmadik szakasza, gyarapodtak a kerékpárutak, illetve biztonságosabbá vált a kerékpárutak közúti átvezetése. Mindezek a beruházások a korábbinál biztonságosabb mozgást, helyváltoztatást, közlekedést szolgálják.        

A Hortobágy utca 1. és 11. számú épületek között 2020-tól kezdve három ütemben zajlott a széles járda térkövezéssel történő felújítása, melynek során az épületekhez vezető lépcsők is megújultak. Erre a célra a város önkormányzata 2002-ban 5 millió, 2021-ben 28 millió, 2022-ben pedig bruttó 33,5 millió forintot biztosított. A 2022 őszén megvalósított ütem keretében 800 négyzetméteren térköveztek, 4 lépcsőt csúszásmentes módon megújítottak, valamint a Hortobágy utcai a parkoló melletti járda felújítása is megkezdődött az 1. és 3. számnál egy 250 négyzetméteres szakasz újraaszfaltozásával. Az idei Hortobágy utcai munkálatok abba az összesen bruttó 159 millió forint értékű járdajavítási programba illeszkednek, amely a városban ebben az évben önkormányzati forrásból összesen közel 60 helyszínen zajlott, illetve zajlik. 

Pilóta Toborzás

Rangos elismerést vehet át Battai Sugár

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek