Debrecen
2021-06-14

Folytatódik a kerékpárút fejlesztése a keleti városrészben

Jelenleg a Biczó István-kert és a Panoráma út között zajlanak a munkálatok.

A keleti városrészt érintő kerékpárút építése a Wesselényi utcán kezdődött el, azonban a munkálatok az elkövetkezendő hónapokban több helyszínen is zajlanak majd. A 80 kilométeres kerékpárút-hálózat ezáltal 10 százalékkal növekszik. 

Céljuk, hogy a kerékpárosok biztonságosan tudjanak közlekedni, emellett pedig turisztikai szempontok is szerepet játszanak a fejlesztésekben. A Sikló utcától a Panoráma útig tartó kerékpárút 2700 méter hosszban, 2,5 méter szélességben, kétoldali szegéllyel épül, bruttó 238 millió forintból.

,,A jelenleg meglévő nagyjából 80 kilométeres kerékpárút-hálózat 10 százalékkal növekszik majd. Legfontosabb szempont, hogy a kerékpárosok biztonságosan tudjanak közlekedni. Másrészt a turisztikai szempontok is szerepet játszanak ennek a kerékpáros útvonalnak a fejlesztésében. Hiszen a Panoráma útig, a város keleti részének jelentős turisztikai zónájáig juthatunk majd el kerékpáron. A kerékpárút által fellendülő turisztika a kisvendéglőket is pozitívan érinti majd" - mondta Papp László polgármester.

A kerékpárúton könnyebben juthatnak majd be a városba is az itt élők. Előreláthatólag 2022. márciusában fejeződnek be a munkálatok.

Lehoczky Zsuzsa

Sportverseny a virtuális térben

Szabó Eszter

Szerző
Hasonló cikkek