Debrecen
2022-06-05

Jól szerepelt az Agora Robotics a RoboCup Junior Európa-bajnokságon

Nagy küzdelemben a 6. helyet szerezte meg az Agóra robotikacsapata a portugáliai Guimarãesben megrendezett RoboCup Junior Európa-bajnokságon. A versenyre 21 országból érkeztek a résztvevők, az Agóra Tudományos Élményközpont színeiben versenyző Eigner Bendegúz és Papp Márk Máté a Rescue Line (menekítő-vonalkövető) számban, haladó kategóriában mérettette meg magát.

A fiúk előre megépített robotjának katasztrófahelyszíneket szimuláló, akadályokkal teli pályákon kellett adott idő alatt áldozatmentési feladatokat elvégezni és menekítő csomagot szállítani. A verseny öt fordulója alatt egyre nehezedő pályákon egyre bonyolultabb feladatokat kellett megoldani a csapatoknak, így a futamok között is folyamatos volt a munka: korrigálták, kalibrálták, programozták a robotot.

Az Agora Robotics tagjai évek óta sikereket aratnak a robotikaversenyeken, sorozatban harmadszor nyerték meg idén a Magyar Ifjúsági Robot Kupát, és másodszor vettek részt Európa-bajnokságon. 2019-ben egyébként a 8. helyen végeztek a kontinensviadalon, ezen az eredményen sikerült most javítaniuk.

A fiúk felkészülését az Agóra szakmai munkatársai, Soha Rudolf Ferenc, Őri Levente és Rusz Sándor segítették.

Csökkenő forgalomban emelkedett a BUX a héten

Trianoni emlékművet avattak Hortobágyon

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek