Debrecen
2021-08-03

Zajlanak a Zöld Város Program munkálatai a Tócóvölgyben

A Zöld Város Program aktuális tócóvölgyi munkálatait megszemlélendő, bejáráson vett részt Papp László polgármester, Pósán László országgyűlési képviselő és Csaholczi Attila önkormányzati képviselő 2021. augusztus 3-án.

Amint azt Papp László polgármester az eseményen elmondta: a Tócóvölgy a városfejlesztési program kiemelt területe, ahol rendkívül komplex, sokrétű, s a remények szerint az itt élők komfortérzetét jelentősen növelő beruházás zajlik. A tócóvölgyi Zöld Város Program fontos közbülső időszakában vagyunk, folynak a munkálatok. Ezek része a közlekedési felületek, a járdák, burkolatok cseréje, minőségi megújítása, aszfaltburkolatok helyreállítása, új térkőburkolatok elhelyezése, a belső udvarokban lévő kis játszóterek megújítása, azokon a játszóeszközök felújítása és újak telepítése, ütéscsillapító burkolatok kialakítása. Öt ilyen játszótéren a munkálatok nagyrészt elkészültek, a zöldítés pedig a munkafolyamatok utolsó fázisában, a mostaninál hűvösebb időszakban fog megtörténni. A program komplexitását az is jól mutatja, hogy a tócóvölgyiek aktív sportolása számára is szeretne a város új lehetőségeket adni. Ennek jegyében épül jelenleg is egy szabadtéri kondipark, amelyet ütéscsillapító gumiburkolattal látnak el. Itt a fekete színű alapréteget most helyezik el. A tócóvölgyi fejlesztés egyik nagy „attrakciója” a 400 méter hosszú, íves vonalvezetésű, rekortán burkolatú futópálya kialakítása, melynek alapjai már elkészültek. Összesen több mint ötven új parkolót is létrehoznak a Tócóvölgyben.

Mint azt a polgármester hangsúlyozta, a városrész megújításának csak egyik eleme a Zöld Város Program. Ezen túlmenően zajlik a tócóvölgyi új óvoda építése, valamint a Jégcsarnok mellett egy extrémsport-park kialakítása is napirenden van, mely projekt jelenleg a közbeszerzési ajánlattételi szakaszban jár. Remélhetőleg az ősz folyamán ez a beruházás is elindulhat.

Pósán László országgyűlési képviselő többek közt arról ejtett szót, hogy amiképpen egy lakásfelújítás, egy városrész megújítása is sok átmeneti kellemetlenséggel járhat. Arra kérte az itt lakókat, hogy legyenek még türelemmel, hiszen a munkálatoknak szeptember végéig be kell fejeződniük. A képviselő reményének adott hangot azzal kapcsolatban hogy a beruházás eredménye mindenki tetszését elnyeri, s bízik abban, hogy a megújult környezetben mindenki sokkal jobban is érzi magát, szívesen lakik itt, s a későbbiekben mások is szívesen költöznek majd ide.

Csaholczi Attila, a terület önkormányzati képviselője arról beszélt, hogy az épületek udvaraiban a zöldítés kapcsán olyan öntözőberendezések létesülnek, melyek száraz időszakban is lehetővé fogják tenni a növényzet – például 144 újonnan ültetett fa, s nagy felületen cserjék – életben tartását. A nagyrészt már elkészült öt megújított játszótéren összesen 17 új játékot, s több mint 30 felújítottat helyeztek el. A képviselő szót ejtett arról is, hogy jövőre a Tócóskertben is elindul a Zöld Város Program egész városrészt átfogó beruházása, amely legalább olyan színvonalú lesz, mint a tócóvölgyi.

 

Egyedülálló gasztronómiai utazásra hív szeptember első hétvégéjén a Debrecziner Gourmet Fesztivál

Leheletvizsgálat segítheti az epilepsziás betegek hatékonyabb kezelését

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek