Debrecen
2021-06-16

Madaras hétvége a Zsuzsival

A Zsuzsi Erdei Vasút újabb izgalmas programra invitálja az érdeklődőket a június 19-20-i hétvégén. Imre István madarász, a földesi Madársuli alapítója hozza el szárnyas barátait, akikkel egy élményteli kisvonatozást követően lehetőség van közelebbről is megismerkedni.

Gyermekkoromban még csak hobby volt a madarak megfigyelése, gondozása. Felnőttként már az életem részévé vált és ennek a tudásnak az átadása is. – mondja magáról Imre István, aki húsz éve foglalkozik madarakkal: tanítja, idomítja a szárnyasokat. Hogy mindezt hogyan csinálja, milyen fajokkal foglalkozik, mire tudja megtanítani a madarakat, és egyáltalán, mit érdemes tudni a szárnyasokról, az hétvégén kiderül. A Madársuli „tanulói” közül biztosan jelen lesz Törpi bagoly, a gyerekek nagy kedvence, aki már alig várja, hogy megmutassa, mennyit nőtt az elmúlt esztendő alatt.

 

A Madársuli 10 órakor kezdődik a Zsuzsi-vonat végállomásánál, a Hármashegyi Pihenőerdő madárcsicsergéses, gyönyörű természeti környezetében, ahol a programot követően lehetőség van barangolni az árnyas erdei ösvényeken, megcsodálni a tájat a Hármashegyi kilátó tetejéről vagy felkeresni a „titkos szigetet” a Hármashegyi-tó közelében.

 

 

Az esemény részletei:

 

Időpont: 2021. június 19. szombat és június 20. vasárnap 10:00-13:45

Helyszín: Hármashegyi Pihenőerdő

 

A programhoz a 8:30-kor induló járatot javasoljuk. Indulás Hármashegyaljára, Ruyter utca 1. szám alatti kiinduló állomásról. 

 

A Zsuzsi Erdei Vasút aktuális menetrendje, valamint a Hármashegyalján található további látnivalók és programlehetőségek itt találhatók: https://zsuzsivasut.hu. 

 

A Scapin furfangjaival folytatódik a Szegedi Szabadtéri Játékok Moliére-sorozata

Meghirdette következő évadát a Csokonai Színház

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek