Belföld
2021-01-22

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter megállapodást kötött Oroszországgal

Az első hónapban 300 ezer, a másodikban félmillió, a harmadikban pedig 200 ezer ember beoltásához elegendő mennyiségben érkezik Magyarországra a koronavírus elleni oltóanyag.

Folyamatosan csökken az aktív fertőzöttek száma, azonban egyenlőre még maradnak a korlátozások és óvintézkedések- közölte az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján. 

Müller Cecília elmondta, hogy a védettség 7-10 nap múlva alakul ki a második oltást követően. Eddig 138 983 embert oltottak be eddig és 5815-en már megkapták a második oltást is.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter megállapodást kötött Oroszországgal. Egymillió ember beoltásához elegendő, kétmillió adag koronavírus elleni Szputnyik V vakcinát vásárolt, ami majd három ütemben fog érkezni az országba. 

Kedvező tendenciát mutattak a szennyvizek vizsgálatakor is. A legtöbb városban stagnál, de Veszprémben és Szolnokon csökken, Pécsen, Szombathelyen és Győrben azonban emelkedik. 

Csalók küldenek SMS-t vagy emailt az Aldi nevében

Sporttudósokat képez a Debreceni Egyetem

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek