Backstage
2024-01-26

Bruce Dickinson első gitárszólóját játssza a The Mandrake Project-en

A szóló a Face in the Mirror című dalban lesz hallható.

Bruce Dickinson a Loudwire In Conversation eseményén árulta el, hogy új szólóalbumán, a The Mandrake Project-en élete első gitárszólóját hallhatják majd a rajongók. Dickinsonról közismert, hogy bár a dalszerzés során maga is szívesen játszik gitáron és zongorán, a végső felvételeken mégis jobb szereti, ha valaki más játéka hallható.

„Az a szemét Roy Z, ő kényszerített, hogy gitározzak” – zsörtölődött Dickinson viccesen. – „Azt mondtam, hogy megmutatom neked a riffeket, az akkordokat meg mindent, mire ő: ’Ja, király. Akkor csináld te!’ Erre én: ’Hát, oké, de én nem vagyok túl jó, szóval ha te csinálod, sokkal gyorsabb lesz’, mire ő: ’Nem, nem, csináld te!’. Erre én: ’Oké, de csak a demóhoz, ugye?’ (…) Sok mindent kicserélt, de néhány részt alattomosan megtartott, anélkül, hogy észrevettem volna" – folytatta Dickinson, majd elárulta: „Van egy gitárszóló – az első gitárszólóm a rögzített történelemben, és valószínűleg az utolsó is”.

A szóló a Face in the Mirror című dalban szerepel a március 1-jén megjelenő The Mandrake Project-en, mellyel Dickinson Budapesten is koncertezik majd. A Rain on the Graves című dalhoz pedig nemrégiben klip is készült, amelyben Dickinson egy gyanútlan prédikátort alakít, aki az ördög birodalmába téved – és ha már ott van, mikrofont is ragad.

 

Folytatódik a Filmszüret

A 14 éve elbúcsúztak a közönségtől, idén a Sopron Fest nulladik napján (is) fellépnek

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek