Backstage
2023-12-25

Tíz klasszikus karácsonyi feldolgozás

Legyen szó akár a Csendes éj álmot hozó békéjéről, akár a Jingle Bells vidám szánsuhanásáról, vagy Mariah Carey All I Want For Christmasének átiratáról, mutatunk tíz olyan ünnepi klasszikus feldolgozást, ami az eredetinél talán közelebb áll az ízlésünkhöz.

Tíz hangos karácsonyi dal után mutatunk tíz, talán még hangosabb karácsonyi dal feldolgozást.

​​​​​​J.J. Hrubovcak - Nutcracker: Dance of the Sugar Plum Fairy

A Hate Eternal basszusgitárosa, J.J. Hrubovcak testvérével, Mike-kal rögzítette a Death Metal Christmas - Hellish Renditions of Christmas Classics című albumot, melyen helyet kapott Csajkovszkij Diótörőjének Dance of the Sugar Plum Fairy feldolgozása is. Heavy metal és balett? Nem ez az első példa.

Halford - We Three Kings

A Judas Priest énekesének Halford III: Winter Songs című karácsonyi albumát már a korábbi összeállításunkban is méltattuk – ezúttal egy tizenkilencedik századi amerikai dalnak, a We Three Kingsnek a feldolgozását mutatjuk meg.

Korn - Jingle Balls

Szikrázik a hó, nevetésünk messze száll, a KoRn pedig ezzel a Jingle Bells feldolgozással a death metal mezejéig meg sem állt. Ennél könnyedebben nem is csilingelhetne az a csengettyű. 

Christopher Lee - Jingle Hell

… kivéve, ha maga Szarumán kántálja a fülünkbe, hogy Jingle hell, jingle hell, jingle all the way, oh, what a pain it is to ride, in a one horse open sleigh…

Twisted Sister - Oh Come All Ye Faithful

A We're Not Gonna Take It átdolgozása az Oh Come All Ye Faithfulra. Kell ennél többet mondanunk?

​​​​​​Manowar - Stille Nacht

A mitológia megszállott Manowar meglepően simogató feldolgozást készített Franz Xaver Gruber és Joseph Mohr 1818-as karácsonyi klasszikusához – míg a dal kétharmadánál be nem indulnak a gitárok…

My Chemical Romance - All I Want for Christmas Is You

Gondoltuk volna, hogy Mariah Carey karácsonyi himnusza ennyire zaklatottan és szórakoztatóan emós is tud lenni?

Chuck Billy, Scott Ian, Jon Donais, Chris Wyse, John Tempesta - Silent Night

Az Anthrax-os Scott Ian és Jon Donais, a The Cult-os Chris Wyse és John Tempesta, valamint Chuck Billy (Testament) által fémjelzett all-star dal alighanem a Csendes éj leghangosabb verziója.

The Misfits - You're A Mean One, Mr. Grinch

A horror-punk legendák 2013-as Horror Xmas EP-jéről a Grincs-dal feldolgozását választottuk – egyúttal pedig felhívjuk a figyelmet a lemez borítóján Mikulás-ruhában feszítő Grincs/Crimson Ghost mashupra.   

Tarja - We Wish You a Merry Christmas

Tarja Turunen From Spirits and Ghosts (Score for a Dark Christmas) albumának záródalánál kísértetiesebb módon aligha kívánhatnánk minden kedves olvasónknak boldog karácsonyt!


 

 

Viszlát 2023! Helló 2024!

Napközben 9-15 fok várható.

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek