Backstage
2021-01-23

Szombat esti Petőfi

A hagyományos nyári időpont helyett január 23-án szombaton a Duna Televízió kétórás showműsorában adják át ötödik alkalommal a Petőfi Zenei Díjakat.

Petőfi Rádió és az M2 Petőfi TV névadóját, Petőfi Sándort formázó szobrokat 12 kategóriában kapják a hazai könnyűzene legjobbjai.

Az életműdíjat idén Horváth Charlie veheti át.

A kétórás showban kilenc kategóriában hirdetik ki a 2020-as év legjobbjait. Tiszttartó Titusz, a Petőfi Rádió csatornaigazgatója elmondta, a nomináltakat a Petőfi Rádió egy éves játszási listája adja, a jelöltekre még 2020 tavaszán szavazhatott a közönség, így most a rajongók és az előadók a megszokottnál tovább várhattak az eredményre.

A díjazottak közül néhány név azonban már tavaly óta publikus: A Dal 2020 adásában adták át az év dalának és akusztikus dalának járó Petőfi Zenei Díjat Rácz Gergőnek és Orsovai Reninek, az év felfedezettjének, a Tortugának és A Dal 2020 legjobb dalszövegírójának, a Petőfi Zenei Díj dalszövegírói különdíjasának, Molnár Tamásnak.

A színpadon és a műsorban: Bagossy Brothers Company  Budapest Bár ft. Mező Misi  Charlie  Frenreisz Károly  Halott Pénz  Irie Maffia  Kelemen Kabátban  Nagy Feró  a Nagyszínpad 2020 résztvevői: Arevoir., Carson Coma, Analog Balaton, OHNODY  Pataky Attila  Presser Gábor  Random Trip ft. Molnár Ferenc Caramel, Molnár Tamás (Jetlag), Schoblocher Barbara (Blahalouisiana), Tanka Balázs (Turbo), Vitáris Iván (Ivan & The Parazol)  Rácz Gergő és Orsovai Reni  Rúzsa Magdolna

 2021.01.23. 19:35 Duna Tv

A mai napon tartják a középiskolai felvételi központi írásbeli vizsgákat

Friss koronavírus adatok

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek