Backstage
2023-12-04

Virtuális zenekarként folytatja a KISS

A KISS bejelentette „új korszakát": virtuális zenekarként folytatják. December 2-án záró állomásához érkezett a KISS End of the Road turnéja, utolsó élő koncertjük végén pedig a banda meglepő bejelentést tett: a zenekar emberi változata ugyan véget ért, a virtuális KISS azonban folytatni fogja.

„Ez az út vége", jelentette ki Stanley a Madison Square Gardenben adott fergeteges show elején. „Szomorúnak tűnhet, de a mai este az öröm estéje. A mai este az ünneplésé, mindannak a megünneplése, amit együtt csináltunk."

Miután a KISS eljátszotta a Rock and Roll All Nite-ot, az est utolsó (emberi) dalát, Stanley a következő szavakkal búcsúzott a közönségtől: „Ennek az útnak a vége egy másik út kezdete". Ezt követően Gene Simmons, Paul Stanley, Eric Singer és Tommy Thayer tűzijáték közepette elhagyta a színpadot – átadva a terepet Demon, Starchild, Catman és Spaceman digitális avatarjainak. A God Gave Rock'N'Roll To You már ebben a formában csendült fel, a kivetítőkön pedig megjelent az üzenet: „Egy új korszak kezdődik".

 

Az új, virtuális KISS megalkotásával George Lucas vizuális effektekkel foglalkozó Industrial Light & Magic cégét bízták meg, azt pedig, hogy hogyan, hol és mikor fog megjelenni a KISS avatar változata, az ABBA Voyage hologram show mögött is álló svéd Pophouse Entertainment cég fogja kezelni.  "Az emberek azt kérdezik: ’Nos, mit fogtok csinálni, ha abbahagyjátok?’", mondja Stanley a koncert vége után közzétett promóciós videóban. "Nos, a banda sosem fog leállni. Mert a banda nem a miénk. A banda a rajongóké. A banda a világé."

 

Érvényesült a papírforma

Kocsis Csaba író

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek