Backstage
2023-06-08

Slipknot: Craig Jonesszal elváltak útjaink

A Slipknot bejelentette Craig Jones távozását, törölte a bejegyzést, majd posztolt egy fotót egy új, ismeretlen maszkos tagról.

A Slipknot június 7-én, pár perccel a Nova Rock fellépésük kezdete előtt szűkszavú közleményt tett közzé a közösségi médiában, melyben ez állt: „A rajongóinknak, a Slipknot bejelenti, hogy elváltak útjaink Craig Jonesszal. A legjobbakat kívánjuk Jonesnak a jövőre nézve”. A posztot később eltávolították (az eredeti bejegyzésről készült screenshot itt megtekinthető), pár órára rá azonban megosztottak egy fotót egy új, titokzatos tagról – vagy legalábbis maszkról.

attachment-slipknot_part_ways_craig_jones.jpg (1080×1080)

Nem meglepő módon a zárkózottságáról híres-hírhedt Jones nem kommentálta a történéseket, és a Slipknot sem fűzött bővebb magyarázatot a távozás körülményeihez, ahogy arról sem árultak el részleteket, hogy ki veszi át – ha átveszi valaki – Craig helyét a banda európai fellépései során, melyek tegnap este kezdődtek Ausztriában a Nova Rock fesztiválon. A közösségi oldalakon terjedő felvételek mindenesetre arra utalnak, hogy már meg is találták Jones utódját:

 

Jones 1996 elején gitárosként csatlakozott a zenekarhoz, majd rövid időn belül a banda samplerese és billentyűse lett. Ezzel az alapító Shawn „Clown” Crahan után ő volt a második leghosszabb ideje az iowai csapat tagja, az 1999-es Slipknottól a 2022-es The End, So Far-ig minden nagylemezen közreműködött, Sinclair matricás sisakból lett tüskés gimp maszk evolúciója pedig a Slipknot vizuális esztétikájának ikonikus része volt.

 

Nem sokkal Craig távozásának híre előtt Clown is bejelentette, hogy kihagyja a közelgő koncerteket, mivel jelenleg az egészségügyi problémákkal küzdő felesége mellett a helye, „de amint lehet, visszatér”.

Koszorúzások Nagy Imre és mártírtársai kivégzésének évfordulója alkalmából

Guns dal is hallható a margitszigeti zenélő szökőkút új műsorában

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek